r
Nosalty Logó

Puncstorta 9. - marcipános

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
szteri
Puncstorta 9. - marcipános
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 387 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 4635 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Összesen 302 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 387 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    239.4 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3305.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    1206 mg
  • Nátrium
    1007 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    519.9 g
  • Cukor
    371 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1771 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    142 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    1031 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1694 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1723 micro
Összesen 4635 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 302 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a 7 tojásfehérjét felverjük habnak 7 ek cukorral.
  2. Hozzaadjuk a 7 tojássárgát, a 7 ek lisztet, 2 mk sütőport, 2 ek napraforgó olajat. Óvatosan összeforgatjuk.
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformaban megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
  4. A krémhez a puncsos pudingport felfőzzük a 3 dl tejben, kihűtjük.
  5. A 15 dkg margarint kikeverjük a 10 dkg porcukorral, apránkent hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  6. A kihűlt piskótát félbevagjuk, betöltjük a puncspudingos krémmel. A torta tetejét megkenjük kajszilkevárral.
  7. A 20 dkg marcipánhoz adjuk a sárga átelfestéket, összegyúrjuk, egy 28 cm átmérőjű kört nyújtunk belőle két frissen tartó fólia között. Ezt fektetjük a torta tetejére.
  8. A 10 dkg marcipánhoz adjuk a zöld ételfestéket, ezt is összegyúrjuk, kinyújtuk, mint az előbbit, és leveleket vágunk belőle. Ezekkel fedjük be a torta szélét körbe. Majd egy széles szalaggal körbekötjük. (A torta tetejét én szines virágokkal díszítettem.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6890
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

4 éves kislányom nézte boldogan, amikor az ovis szülinapján meglátta ezt a tortát. Sokszor kapok tőle kis szedett virágcsokrokat, ez adta az ötletet, hogy most én készítsek neki egyet :).

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek