r
Nosalty Logó

Puncsos rácsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Puncsos rácsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 7052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7107.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 7052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához elkeverjük a vajat a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is, s így is jól kikeverjük.
  2. A sütőporral, sóval elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába, s tésztát gyúrunk.
  3. Ha a tészta lágy, még nagyon ragadós, ezért még tegyünk kevés lisztet hozzá, többször keveset, hogy leváljon a kezünkről és az edényről. Ekkor 1/3-2/3 arányban két részre osztjuk, félretesszük, amíg a krém elkészül.
  4. Ha a krém elkészült, kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra, alsó-felső állásba, amíg összeállítjuk a süteményt, felmelegszik a sütő. A krém leírása a 2. fázisnál található.
  5. Ekkor a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt nyírunk ki, s ezen nyújtófa segítségével a nagyobbik cipót egyenletesen kinyújtjuk - lisztezzük a papírt -, s beemeljük papírostól a tepsibe. Erre ráöntjük a már elkészített krémet, még melegen, s a maradék 1/3 tésztacipóból rudakat sodrunk, s rácsos alakzatban a krémre rakosgatjuk.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe, s kb. 30 perc elteltével befedjük sütőpapírral, hogy ne égjenek meg a rácsok, s még 10 percig sütjük tovább.
  7. 40 perc elteltével, a krémes rész kicsit rezgős lehet, de nem kell megijedni, mert miközben majd hűl, megszilárdul. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük, s tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk. Én este készítettem, s éjszakára hűtőbe tettem lefedve, s csak másnap porcukroztam, szeleteltem. Így finomabb, szerintem.

Krémhez

  1. Egy közepes nagyságú lábasban a cukrokat, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat még szárazon elvegyítjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük, s a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A rumot (aromát) csak a végén tegyük bele, hogy ne illanjon el.
  2. Még forrón alaposan hozzákeverjük a tejfölöket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is beleforgatjuk a krémbe, még melegen!
  3. Így kész, majd önthetjük a tésztára, még melegen!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x38x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6377
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

JAVASLAT: Lehet kicsit vastagabb rudakat sodorni, s közelebb rakni a rácsokat egymáshoz, mert amikor először készítettem - a fotó még az első művem, prototípus -, maradt ki tészta, s legközelebb már én is úgy csináltam, kicsit vastagabbra a rudakat, s közelebb a rácsokat egymáshoz! Persze, az élvezeti értékéből semmit nem vont le ez az apróság! :) MEGJEGYZÉS: bármilyen ízesítésű pudinggal el lehet készíteni! Istenien finom, s mutatós is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen finom süti, ennyi! :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek