r
Nosalty Logó

Puncsos alagút

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Puncsos alagút
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 329 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    455.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.9 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    473 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    449 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    286 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 935 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    99 g
  • Koleszterin
    1260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1112 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    473 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    483.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2836 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    1079 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2692 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1714 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1730 micro
Összesen 5601 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 329 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Tészta: a tojásfehérjéket a cukorral, citromhéjjal kemény habbá verjük.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgákat egyenként, és jól kikeverjük.
  3. A sütőporos lisztet gyengéden hozzákeverjük a tojásos masszához, és a sütőpapírral bélelt kb. 25x39 cm-es tepsibe öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kb. 10 perc.
  4. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk.
  5. A megsült piskótát kiborítjuk, sütőpapírt lehúzzuk. Kihűlés után hosszában félbevágjuk, és az egyik felével kibéleljük az őzgerincet.
  6. A másik darab piskótából kivágunk egy akkora darabot, ami az őzgerinc talpa lesz. A többit feldaraboljuk, és egy tálba tesszük.
  7. A tálba tördeljük a babapiskótákat is. Meglocsoljuk a tejjel, rummal és a kávéval, de ne törjük össze. Nem kell krémesnek lennie. A margarint a cukorral, tojással habosra keverjük, és a piskótás keveréket is beletesszük, majd a lekvárt, mazsolát és a diót.
  8. Az őzgerincben lévő piskótát vékonyan bekenjük lekvárral és a tölteléket beletesszük. Végül a fedőlapot is vékonyan lekvározzuk és rátesszük a töltelékre.
  9. Betakarjuk fóliával, és nagy súllyal lenyomatjuk. Mehet a hűtőbe 1-2 órára.
  10. Egy tálcára borítjuk, és a fóliát levesszük.
  11. Máz: egy lábasban vizet forralunk. Egy tálba tesszük a margarint, a porcukrot, a tejet, és vízgőzben keverőgéppel jó habosra keverjük, majd beleöntjük a pudingport. Addig keverjük, amíg jó sűrű lesz.
  12. Bevonjuk vele az őzgerincet. Kicsit hagyunk a tálban, és azt besötétítjük pl. szörppel, és csurgatással díszítjük a sütit.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x39
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 203
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14018
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Ajánló

Mutatós desszertre van szükségünk, ráadásul puncsimádók vagyunk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept.network.hu-n láttam meg ezt a rózsaszín süteményt Edit süteményei között. Köszönet érte! Nagyon megtetszett, ráadásul puncsos sütit eddig csak egyszer csináltam. Gondoltam, itt az idő. Bonyolultnak tűnt, de nagyon egyszerű! Kicsit nekem édes, így lehet a cukrot kicsit csökkenteni. A töltelékbe legközelebb nem tenném be a tojást, mert anélkül is jól tart szerintem. A recept baracklekvárt javasolt, én őszivel csináltam. A mázat gyorsan kell kenni, mert hamar köt. Hűtőbe tenni és másnap szeletelni.

Hozzávalók

A piskótához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?