r
Nosalty Logó

Puncsízű torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Puncsízű torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 8404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    798.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    269 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 841 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    201.6 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    287 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1699 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7982.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    2050 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    2687 mg
  • Nátrium
    2589 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1020.6 g
  • Cukor
    306 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    653.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    860 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    184 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1322 mg
  • Retinol - A vitamin:
    831 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    261 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2559 micro
Összesen 8404 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

  • 20 dkg tortabevonó (fantázia szerinti díszítéshez)
  • 1 db narancs (fantázia szerint)
  • 15 dkg eper (fantázia szerint)
  • 60 dkg ostya (mindenki annyi darabbal és úgy rakja körbe, ahogy neki tetszik)
  • 2 dkg vaj (a gyorsabb dermedés miatt)

Elkészítés

Puncsízű krém készítése

  1. A szokásos módon elkészítjük a puncsízű pudingot a tejjel és cukorral.
  2. Miután megfőztük a pudingot, hűlni hagyjuk. Néha kavarjunk bele, hogy ne bőrösödjön nagyon.

Piskóta készítése

  1. A sütőt előmelegítjük, majd a tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot, amit habosra keverünk fehéredésig fakanállal vagy géppel.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral.
  5. A tojások sárgájához hozzáadagoljuk a lisztes sütőport.
  6. A habbá vert fehérjét óvatosan hozzákeverjük a lisztes sárgájához. Ha látszik a tésztán, hogy levegős, miközben kavargatjuk, akkor nagyon jól dolgoztunk.
  7. A tortaformánkat kibéleljük sütőpapírral (én 24 cm-es formát használtam, a forma oldalát ki szoktam kenni, nem papírral bélelem ki).
  8. A formába öntjük a masszánkat, majd egy kicsit az asztal lapjához ütögetjük, hogy a felesleges levegő kijöjjön.
  9. Az előmelegített sütőbe rakjuk, amit 180 C fokra állítunk be. 40-45 percig sütjük alsó-felső sütéssel, légkeverés nélkül. 20-25 perc eltelte után már megnézhetjük egy hústűvel vagy fogpiszkálóval, hogy áll a tésztánk.
  10. Miután megsült, kivesszük a formából, majd lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. Hűlni hagyjuk, majd 3 részre vágjuk a piskótánkat. Csokidíszeket is készíthetünk: felolvasztjuk gőz felett a csokinkat, majd 2 dkg margarint vagy vajat keverünk hozzá, hogy hamarabb dermedjen.
  11. Egy sütőpapírra különböző formákat készítünk, ami fagyasztóba rakva 5 perc alatt elkészül, és könnyedén lecsúsztathatunk róla.

Összeállítás, díszítés

  1. Kemény habbá verjük a tejszínünket, majd óvatos mozdulatokkal lazítjuk a pudingunkat annyi mennyiséggel és olyan állagúra, amilyenre szeretnénk. Miután kihűlt és 3 részre vágtuk a piskótánkat, elkezdhetjük betölteni a krémmel.
  2. Körülbelül azonos vastagságúra töltsük be a lapokat.
  3. A megmaradt habbal vonjuk be a tortánkat.
  4. Nem maradt más hátra, mint hogy feldíszítsük a tortánkat, ami ízlés és tetszés szerinti. Bármilyen gyümölcsöt vagy díszítő elemet használhatunk.
  5. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 53
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4404
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 29.

Ajánló

Elsősorban szülinapra ajánlom, de szerintem bármilyen alkalomra elkészíthető :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Szarvasné Marcsi 12 recept

Kedves Mindenki! Ezt a tortát most nemrégiben, március 9.-re készítettem, drága férjem szülinapjára. Annyi volt csak a kérése, hogy puncsízű legyen, mert ez a kedvenc íze :) Szóval megcsináltam, és ilyen lett :) Nem volt nehéz, de időt kell szánni rá :) Anyagilag nem a legolcsóbb, de egy évben egyszer van az embernek szülinapja :) Természetesen mindenki úgy díszíti, ahogy neki tetszik. Ez fantázia kérdése :) Remélem, hogy lesznek azért páran, akik nekifognak majd és elkészítik, mert a végeredmény számít, és biztosan dicsérő szavakat fognak kapni, mint ahogy én és a tortám kapott! :)

Hozzávalók

Puncsízű krém készítése

Piskóta készítése

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek