r
Nosalty Logó

Pulykazúzapörkölt tarhonyával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
koszider
Pulykazúzapörkölt tarhonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 820 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 3279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Pörkölt

Tarhonya

Összesen 115 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    61.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1382.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    633 mg
  • Nátrium
    387 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    522.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    255 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1158 micro
  • Lut-zea
    215 micro
Összesen 820 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    245.5 g

Zsír

  • Összesen
    100.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    2767 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5530.5 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    543 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    2532 mg
  • Nátrium
    1548 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2088.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    36 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1083 micro
  • Kolin:
    1020 mg
  • Retinol - A vitamin:
    460 micro
  • α-karotin
    216 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 3279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    164 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 115 Kcal

Hozzávalók

Pörkölt

Tarhonya

Elkészítés

Pörkölt

  1. A zúzát alaposan megmossuk, és éles késsel falatnyi darabokra felvágjuk. A hagymát, paprikát apróra felkockázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, és úgy kockázzuk fel. Tegyünk bele erős paprikát is, aki szereti, bőven is mérheti, csípősen az igazi!
  2. A zsíron megdinszteljük a hagymát, majd a paprikát-paradicsomot is rádobjuk, rátörjük a fokhagymát is. Pár perc után sózzuk-borsozzuk, rászórjuk a majoránnát. Felöntjük kevés vízzel, és fedő alatt pépessé szétfőzzük.
  3. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, jól elkeverjük. Most tesszük bele a zúzát, és annyi vizet öntünk alá, hogy ép ellepje.
  4. Fedő alatt, kis lángon, vajpuhára pároljuk. Ha nagyon sülne, öntsünk alá egy kevés vizet, a végére egészen sűrű, de bőséges szaftnak kell alatta maradnia. Kóstolgassuk, hogy kell-e még rá só, csípős íz. A főzés jó hosszadalmas, akár 3 órát is eltarthat! (A csirkezúzának is kell vagy másfél óra, de a pulyka sokkal masszívabb.)
  5. A kész tarhonyával, tűzforrón tálaljuk, mert gyorsan kocsonyásodik. Adjunk mellé salátát vagy savanyúságot!

Tarhonya

  1. Bögrébe-tálba öntve mérjük le a tarhonya térfogatát, mert épp kétszer annyi víz kell hozzá! (Én a nagyméretű tarhonyát szeretem, ezért inkább olyat használok, aminek csipetke a bolti neve.)
  2. A zsírt felforrósítjuk, beleszórjuk a száraz tarhonyát és szorgos kevergetés mellett aranybarnára megpirítjuk. Könnyen leég, tényleg keverni kell, főként a vége felé.
  3. Most felöntjük a kimért vízzel - vigyázzunk, mert kicsap a gőze! Úgy tűnhet, ez a víz rengeteg, de higgyük el, épp jó lesz! Ha a víz felforrt, jól sózzuk meg - a vizet sósnak kell érezni.
  4. Vegyük egészen kicsire a lángot, és fedő alatt kb. 40 perc alatt készre pároljuk. Néha kukkantsunk rá, és keverjük át. Mire teljesen megpuhul - kóstoljuk meg! - az összes vizet felszívja. Ha mégis érzünk ropogós darabokat, egészen kevés vizet öntsünk csak alá! Ha kész, a lángot elzárjuk, és lefedjük 10 perce - így gyönyörű pergős lesz. Tálalhatunk!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 41939
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykazúzapörkölt tarhonyával
koszider 91 recept

Nem egy tavaszi-nyári étel, de annyira megkívántam a tarhonyát! (Bááár, egy jó salátával...)

Hozzávalók

Pörkölt

Tarhonya

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek