r
Nosalty Logó

Pulykatokány ahogy Zoli készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Pulykatokány ahogy Zoli készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 6588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    96 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    743.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    290.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4794 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1097 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    216 g

Zsír

  • Összesen
    576 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    260 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    1039 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4462.3 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    456 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2480 mg
  • Nátrium
    853 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1742.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    76 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    910 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 6588 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    982 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot kisujjnyi csíkokra feldaraboljuk. A szárnyas fűszerkeverékkel és az étaolajjal alaposan összekeverjük, tálba rakjuk, és egy éjszakára hagyjuk pácolódni.
  2. A kolozsvári szalonnát szintén felcsíkozzuk kisujjnyira. A vöröshagymákat megtisztítjuk, és apróra felkockázzuk A fokhagymát megtisztítjuk, és a gerezdeket szétzúzzuk. A gombát megmossuk, és felszeleteljük. A sonkahagymákat megtisztítjuk, félbevágjuk, és félretesszük.
  3. A bepácolt pulykacsíkokat fehéredésig sütjük egy edényben. Én wokot használok erre. Kivesszük az olajból, lecsöpögtetjük, és félrerakjuk.
  4. A maradék olajban a félbevágott sonkahagymákat mindkét oldalukon megsütjük. Kivesszük az olajból, és félrerakjuk.
  5. A felkockázott vöröshagymát a maradék olajon megpirítjuk. Szükség esetén az olaj mennyiségét pótoljuk.
  6. A lepirított hagymát nagyobb serpenyőbe tesszük a félretett pulykával és a kolozsvári szalonnával együtt. Aláöntjük a bort, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Fedővel letakarjuk, és megpároljuk.
  7. Félidőben hozzáadjuk a gombát, pótolva vele az elpárolgott folyadékot. Utánízesítjük, szükség esetén sózzuk, majd a sűrített paradicsomot hozzáadva óvatosan pároljuk.
  8. Rátesszük a sült sonkahagymákat. Vigyázni kell, mert a sűritett paradicsom karamellizálódik, és könnyen odakozmálhat. Ezért néhányszor óvatosan meg kell keverni.
  9. Köretként főtt rizst vagy főtt, petrezselymes krumplit adunk hozzá.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 25494
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 06.

Ajánló

Fogyokúrázóknak ellenjavalt. Még a látványától is tartózkodjanak. Könnyű fehérborral egy jó kis baráti beszélgetés alapja lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A bográcsozós énem sokszor búvópatakként előtör. Ennek bizonyítéka a felturbózás is. Többször elkészítettem már. Inkább egy beszélgetős borozgatáshoz alkalmas, mint az elfogyasztása utáni kertészkedéshez. Köretként az apró sült újkrumpli is szóbajöhet.  Ezzel a legfinomabb szerintem. A sonkahagymával történő további felturbózás viszont teljesen új.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?