r
Nosalty Logó

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 196 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1568.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    999 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 634 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.6 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9412.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    295 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2450 mg
  • Nátrium
    5997 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1056 micro
  • Kolin:
    630 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    280 micro
Összesen 3805 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    106 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. Egy tálba tesszük a hússzeleteket, -darabokat, sózzuk, borssal és csirkefűszerkeverékkel ízesítjük, átkeverjük.
  2. Beletesszük a felszeletelt vöröshagymát és fokhagymát, azzal is átkeverjük
  3. A felszeletelt csíkokra vágott bacont is belekeverjük.
  4. A sütőt előmelegítjük.
  5. A sütőzacskóba beletesszük az ízesített húsokat, majd ráöntjük a mexikói szószt, átmozgatjuk benne, hogy a szósz mindenüvé jusson, majd lezárjuk.
  6. A tepsibe tesszük, a tetején 5-6 lyukat szúrunk, a felesleges gőz kijöhessen.
  7. A sütő középső rácsán sütjük kb. 1 órán keresztül. Ha kész, kivesszük a sütőből.
  8. Jénaiba tesszük az olívaolajat és a mosott rizst, a friss petrezselyemzöldet, ételízesítőt, és dupláján felöntjük hideg vízzel. Lefedjük a jénai tetejével, és a sütő középső rácsán, kb. 45 percig 150-160 fokon főzzük-pároljuk.
  9. Ha már halljuk, hogy bugyog ki a víz, már csak 10 perc van hátra, és kikapcsoljuk, bent hagyjuk még legalább 10-15 percig, hogy tényleg kipereghessenek a rizsszemek.
  10. Tálaljuk a friss paradicsomszeletekkel, petrezselyemzölddel.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x6
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 70
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11102
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Ajánló

Finom bor. (aki teheti)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykaragu mexikói szószban, párolt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

A szószt most próbáltam ki először, és finom volt. Van benne kukorica, vörösbab, kaliforniai paprika (zöld-sárga-piros), paradicsomdarabok, és egészen enyhén csípős az íze. A pulykahús nagyon finom és omlós lett benne, a kétféle hagyma és a bacon feldobta az egészet. Ehhez csak rizst tudtam elképzelni köretnek. Simán, hisz a sok zöldségféle, már a szószban van, a hús mellett. Tálalás után, mindenkinek tetszett, illata is kínáltatta, és jó étvággyal fogyasztotta a család:-). Vágytam már egy kaliforniai paprikás, paradicsomos, friss petrezselymes ételre, elvégre május van.

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek