r
Nosalty Logó

Pulykamell körtével Zsuzsa konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
8zsuzsa8
Pulykamell körtével Zsuzsa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    209 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    527 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    232.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 622 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193.5 g

Zsír

  • Összesen
    102.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    835 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    2109 mg
  • Nátrium
    3762 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    931.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    97 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    314 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 2481 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    503.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 166 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A körtéket meghámozzuk, magházát kivágjuk, felszeleteljük.
  2. Kevés citromos, édesítőszeres vízben 2-3 percig főzzük a körteszeleteket. Leszűrjük.
  3. A kenyér héját levágjuk, és egy csipet sóval ízesített, felvert tojásba mártjuk, majd forró olajban kisütjük.
  4. A kisült kenyereket egy tűzálló tálba rendezzük.
  5. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe hempergetjük, forró olajban kisütjük.
  6. A fokhagymagerezdeket áttörjük, és a hússzeletek egyik oldalát bekenjük vele.
  7. A hússzeleteket a kenyerekre helyezzük, a fokhagymás oldalukkal lefelé. Ráhalmozzuk a körteszeleteket, befedjük egy-egy lapkasajttal.
  8. Előmelegített sütőben csak addig sütjük, míg a sajt ráolvad.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 730
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 01.

Ajánló

Én egy személyre inkább 2 szelet kenyeret számítok, de ez függ a kenyérszelet méretétől. Remekül fel lehet használni a kissé szikkadt kenyeret, sőt még könnyebb is vele bánni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulykamell körtével Zsuzsa konyhájából
8zsuzsa8 210 recept

Régi Nők Lapjában találtam a receptet. Azonnal bevonult a vendégváró ételek közé. Előre elkészítem, csak az utolsó fázisban teszem a sütőbe, nem kell hozzá köret.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!