r
Nosalty Logó

Puha perec

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
McSüti
Puha perec
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    759.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 286 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3037.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    2356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 1142 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 248 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukrot a 150 g langyos vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi instant élesztőt. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sót, elkeverjük, majd a vajat elmorzsoljuk a liszttel. 10 perc leteltével a liszt közepére egy mélyedést formálunk, és a felfuttatott élesztőt beleöntjük. Mutatóujjunkkal lassan keverni kezdjük az élesztőt, melynek következtében felveszi az edény alján lévő lisztet. Csak addig keverjük, míg "sár" állaga nem lesz. Ezután az edény oldalától seperjük a lisztet az élesztős massza tetejére, majd letakarva 30-40 percig állni hagyjuk.
  3. 30-40 perc elteltével a tésztaalap szép buborékos/szivacsos lesz. Ekkor összedolgozzuk a tésztát a tálban, majd egy sima, belisztezett felületen kb. 10 percig dagasztjuk, míg sima, selymes nem lesz. Ezután visszahelyezzük a tálba, melyet kissé kiolajozunk, és letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. Miután a tészta megkelt, négy egyenlő részre osztjuk, majd minden negyeddel a következőképpen járunk el: Négyzet alakot formálunk belőle, majd az egyik végéről feltekerjük. Hosszanti szélét összecsipkedjük a tésztával, majd egy 20 cm hosszú hengert sodrunk belőle. Félretesszük pihenni, míg mindegyik negyeddel hasonlóképpen járunk el. Ha végeztünk, megfogjuk az első hengert, és ismét sodrunk rajta, úgy kb. 40-50 cm hosszúságúra. Ha a kívánt hosszúságot elértük, patkót formálunk belőle, megcsavarjuk/keresztezzük kétszer a két végét, majd a patkó középső részéhez hajtjuk, perecet formálva. Mindegyik tésztával a fent leírtak alapján perecet formálunk. A pereceket egy sütőpapírral letakart sütőlapra rendezzük, kellő helyet hagyva a keléshez. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  5. Az egy óra elteltével pereceink szépen megkeltek. Ezt követően a tésztákat 30-40 percre mélyhűtőbe tesszük. Erre azért van szükség, mert a tésztának a következő lépéshez keménynek kell lenni.
  6. Egy edénybe 5 evőkanál szódabikarbónát 1½ liter vízzel összekeverünk, majd felforraljuk (vigyázzunk, mert nagyon intenzíven pezseg). Ha kész, lekapcsoljuk a főzőlapot, kivesszük a mélyhűtőből a pereceket, és egyesével 10 másodperces fürdőt adunk nekik. A fürdő után sütőpapírra tesszük a pereceket.
  7. Egy tojássárgáját egy evőkanál vízzel összekeverünk, és megkenjük a pereceket. Asztali avagy perec-sóval megszórjuk tetejüket, majd egy késsel íves bemetszést ejtünk a perec alján (nem kell, hogy nagyon mély legyen). 180 C°/200 C° (légkeveréses/ gáz) előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 12188
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 18.

Ajánló

 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
McSüti 12 recept

Megígértem a férjemnek, hogy Super Bowl-ra sütök neki perecet. Kerestem, kutattam, és úgy hiszem, megtaláltam a tökéletes puha perec receptjét. Időigényes, de a ráfordított idő meghozza a várt sikert.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?