r
Nosalty Logó

Pudingos szőlőtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos szőlőtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 265 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 470 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.8 g

Zsír

  • Összesen
    189 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1529 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2995.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    462.5 g
  • Cukor
    283 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    626.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1403 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    1064 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1985 micro
Összesen 3755 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 265 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a cukor kétharmad részét a sárgával habosra keverjük. A tojásfehérjéhez csak akkor öntjük a maradék cukrot, ha már félig habbá verjük, majd azzal együtt kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgához keverjük a tojásfehérje habot, majd óvatosan keverjük bele a lisztet és a sütőport. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a tojásfehérjehab!
  3. Sütőpapírral bélelt tortaformába enyhén homorúan simítjuk.
  4. Enyhén gőzös sütőben kb. 40 percig sütjük. Ha ujjunkkal kicst megnyomjuk a tésztát, és az ujj nyoma ott marad a tészta még nem jó, ha eltűnik akkor kész, vagy ellenőrizhetjük tűpróbával is.
  5. A kész piskóta tetejét lelisztezem, majd megfordítom, így nem marad domború a tortánk. Hagyom kihűlni.
  6. Ha kihűlt, vízszintesen 3 részre szeljük.
  7. A vaníilás pudingport a szőlő levében először hidegen csomóentesre keverjük, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. Ha elég édes a szőlő, nem kell bele cukor.
  8. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűtött pudingot.
  9. Az így kapott krémet 4 részre osztjük, betöltjük vele a tortát, majd a külsejét és a tetejét is bevonjuk, a maradék krémmel, és szőlőszemekkel díszítjük.
  10. A torta oldalát kókuszreszelékkel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3209
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sok szőlőnk volt, szerettem volna tortát sütni, így adta magát, hogy szőlős torta legyen. A kókuszreszelékkel való díszítés először csak a kinézete miatt tetszett, de mikor megkóstoltuk nagyon ízlett. Fura, de igazán illik a szőlőhöz a kókusz. :) A szőlőlevet úgy készítettük, hogy a leszemezett szőlőt sűrű fémszitán áttörtük. Nagyon finom! :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek