r
Nosalty Logó

Prágai sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Prágai sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 6565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Összesen 230 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    485.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 547 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.6 g

Zsír

  • Összesen
    429 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    997 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5825.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    1002 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    1719 mg
  • Nátrium
    2327 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    563.9 g
  • Cukor
    307 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1127 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1059 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    770 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1015 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    418 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1278 micro
Összesen 6565 kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 230 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta: a kekszeket összetörjük, a többi hozzávalóval összedolgozzuk. A masszát kapcsos tortaforma alján egyenletesen elegyengetjük, a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. A tésztát 10 percre előmelegített sütőbe tesszük, majd kihűtjük.
  2. Az almás töltelék: a meghámozott, szeletelt almát cukorral, és fahéjjal együtt fedő alatt addig pároljuk, amíg egy kicsit össze nem esik.
  3. A sajtos töltelék: a hozzávalókat a sajtkrém kivételével alaposan összekeverjük, legvégül adjuk csak hozzá a sajtkrémet, hogy minél kevesebb légbuborék kerüljön bele.
  4. Összeállítás: az almás tölteléket az alapra töltjük, majd ennek tetejére öntjük a sajtkrémet. Előmelegített sütőben, sütjük kb. 40 percet. (Figyeljük a tortát, mert a sütési idő minden sütőben más!) Akkor van kész a torta, ha már a közepe is kemény, színe pedig aranybarna.
  5. Tálalás előtt legalább 2 órára tegyük hűtőszekrénybe!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7848
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Receptkategóriák

Egy fantasztikus prágai utazás emlékére, névnapi ajándékként készült el először a torta.

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémes töltelékhez

Az almás töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?