r
Nosalty Logó

Pöttyös sajttorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kalled
Pöttyös sajttorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Összesen 587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Összesen 4693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Összesen 373 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 587 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    339.6 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    586 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2057.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    710 mg
  • Nátrium
    672 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    533 micro
Összesen 4693 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Elkészítés

Kekszes alaphoz

  1. Az alaphoz a kekszet késes aprítóban kis darabokra vágjuk, és a többi hozzávalóval összekeverjük.
  2. Egy 24 cm-es tortaforma aljára egyenletes vastagságúra elnyomkodjuk.

Sajtkrémhez

  1. A krémhez a krémsajtot simára keverjük a cukorral és a tojásokkal. Ajánlott gépi habverővel csinálni. Lassan hozzáadjuk a tejfölt is. A krémből kiveszünk 1,5 decit. A maradék krémet ráöntjük a kekszes rétegre, és egyenletesen elsimítjuk.
  2. A csokoládét az olajjal felmelegítjük, picit hűtünk rajta, és hozzákeverjük a félretett krémhez. Ezt a csokis krémet egy sima csöves nyomózsákba töltjük, és pöttyöket nyomunk a sajtkrémbe. A pöttyök legyenek kissé távol egymástól.
  3. Előmelegített sütőben 150 C fokon 1 órán át sütjük. Amikor letelik az idő, kikapcsoljuk a sütőt, és még egy óráig bent hagyjuk a tortát. Egy éjszakán át hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3458
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégek jöttek hozzánk, ezt a dekoratív sajttortát készítettem. Villámgyorsan elfogyott, épp meg tudtam menteni egy szeletet, hogy lefotózzam :)

Hozzávalók

Kekszes alaphoz

Sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek