r
Nosalty Logó

Pórés-borsós csirkeragu

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Macs & Kand Úr
Pórés-borsós csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 617 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    608 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    800 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2310 micro
Összesen 617 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    410 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2152.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    1215 mg
  • Nátrium
    276 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    764.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    413 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    1600 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4619 micro
Összesen 1231 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    189.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    407 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott póréhagymát félbe, majd karikákra, a csirkemellet kockákra vágjuk.
  2. Kevés olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Fűszerezzük, majd kevés vizet aláöntve fedő alatt pároljuk.
  3. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a zöldborsót, és tovább pároljuk.
  4. Amikor minden megfőtt, hozzáadjuk a habarást (tejfölt kikeverjük a liszttel), majd forralunk rajta egyet. Sima főtt rizzsel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1635
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pórés-borsós csirkeragu
Macs & Kand Úr 14 recept

Volt egy régi receptem, amit el akartam készíteni, az alapanyagok megvoltak, de rájöttem, hogy inkább valami ragufélére vágyom, ezért feldobtam egy kicsit az itthon talált dolgokkal. Nagy sikere volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek