r
Nosalty Logó

Póréleves cipóban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréleves cipóban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2848.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    391 mg
  • Nátrium
    1945 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    680 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 940 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.9 g

Zsír

  • Összesen
    127.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11395.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    1164 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    1564 mg
  • Nátrium
    7782 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    533.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    940.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    909 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    633 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1347 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2720 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5352 micro
Összesen 3756 kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pórét és az újhagymát vékony karikákra vágjuk, az olajon megfuttatjuk.
  2. Felöntjük a fehérborral. A szerecsendió kivételével, a felsorolt fűszerekkel ízesítjük, majd megszórjuk kevés liszttel.
  3. Felöntjük a tejszínnel és a húslevessel, kiforraljuk. A végén szórjuk meg a szerecsendióval.
  4. Közben a cipóknak levágjuk a tetejét, a belét körben lelapítgatjuk benne, és forró sütőbe tesszük kis időre, amíg picit kiszárad, a teteje pedig megpirul.
  5. Ezekben tálaljuk a forró levest, a kalapokat belemártogatva.
  6. Jól megeszünk mindent, még a tányért is :).
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 20086
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 24.

Ajánló

Mi reszelt sajtot is szoktunk szórni a tetejére, ezt elhagyhatjuk, de nem biztos, hogy érdemes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Számtalan előnye van ennek a jó kis levesnek : igen gyorsan elkészül, nagyon egyszerű, nagyon finom, mutatós, és bármi legyen is utána a főétel, biztos,hogy senki nem marad éhes. Ja, el ne felejtsem: mosogatni is kevesebbet kell utána :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek