r
Nosalty Logó

Póréhagymával töltött csirkemell

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Capucine
Póréhagymával töltött csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 2471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Összesen 130 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3036.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    2478 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    283 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1100 micro
Összesen 617 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105.2 g

Zsír

  • Összesen
    149.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    443 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12146.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    344 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    9913 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1181 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    1130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4398 micro
Összesen 2471 kcal
  • 6% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    639 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 130 kcal

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Elkészítés

Előkészítés

  1. A pórét karikázzuk fel, és kevés vajon fonnyasszuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A csirkemelleket negyedeljük. Összesen 8, tenyérnyi nagyságú húsunk lesz. Enyhén sózzuk meg, borsozzuk. Vezessük bele a kést merőlegesen a hús keresztmetszetébe, vágjuk be.
  3. Töltsük bele egy evőkanálnyi hagymát, és egy-két szelet baconnal tekerjük körbe.
  4. Kevés vajon pirítsuk meg a hagyma szeletelt zöld szárát, és tegyük bele a csirkét.
  5. Ha végeztünk a betekeréssel és beleraktuk a sütőtálba, öntsük fel 1 dl almalével.

Sütés és puliszka köret

  1. Takarjuk le a húst, és toljuk be a sütőbe, közepes lángra. 45 perc múlva locsoljuk meg a sülő szafttal. Fedő nélkül tegyük vissza, és alacsony lángon süssük tovább, további 20 percig.
  2. A puliszkát sóval, borssal tegyük fel főni, dupla annyi vízben. 15-20 perc alatt megpuhul. Ha olyan lenne az állaga, mint a pudingnak, és még nem jó az íze, húzzuk félre, és öntsük fel egy pohár vízzel. Szépen dermed, olajozzuk ki a formát, és magától kicsúszik. De halmot is csinálhatunk belőle.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2872
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 17.

Ajánló

- félédes fehérbor - cider - világos sör

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Ahogy az életben, minden dologban, az egyszerűséget vallom a konyhámban is. Minden este 7 órakor menetrendszerűen feltűnik az ember a konyha küszöbén, akinek egy élete, egy halála, nem akarja kipróbálni, milyen egy joghurtot vacsorázni, ha akkor is estünk haza, valamit enni kell. HÚST. Az évek rutinja kialakított egy sémát a húsételekben, ami nagyszerűen működik. Így hangzik: zöldséged a fűszered, ne hagyd, hogy kiszáradjon, és ha beleharaptok, ropogjon a megpirult teteje. A zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. Tél végén beérem azzal a növénnyel, ami akkor is harsogja haragos zöld színét, amikor a hóból kandikál ki, elrejtve termését. Szent Hildegárd óva intett a fogyasztásától, de ahogy a franciák, én is csak huncutul beledobom a kosaramba, és jót eszünk belőle. Ez a póréhagyma, annak is a téli fajtája, ami túléli a fagyokat. Szerencsére nagyon alkalmazkodó, jó barátságban van minden olyan húskészítmény ízével, ami a téli disznótoros, a kamra feltankolása után épp erre a borongós időre érik össze. Hedonista lakomát főzhetünk belőle, a zöldségek részesülnek a saját zsírjában, levében puhuló hús ízeiből és viszont. A szalonna zsírját a szivacs funkciót ellátó kukoricakása szívja magába. Kicsit ropog, kicsit forró, nagyon jó.

Hozzávalók

Előkészítés

Sütés és puliszka köret

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!