r
Nosalty Logó

Póréhagymaleves - nagyon gazdagon

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Vicikó
Póréhagymaleves - nagyon gazdagon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    25.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    1531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    686 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 596 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    206.9 g

Zsír

  • Összesen
    376.4 g
  • Telített zsírsav
    108 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15097.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1696 mg
  • Nátrium
    12252 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    730 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    882 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    497 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5502 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5490 micro
  • Lut-zea
    7700 micro
Összesen 4761 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    127 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    126 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy edényben az olívaolajat megforrósítjuk, beledobjuk a bacont, kicsit megsütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk.
  2. A darált húst is hozzátesszük, és ezt is pár percig pirítjuk.
  3. A karikára vágott pórét, az átnyomott fokhagymát és a kolbászt hozzáadjuk, rövid idő után a gombát és a paradicsomot is.
  4. Felöntjük a biolevessel, és beletesszük a krémsajtot is.
  5. Lefedjük, és kb. 10 percet közepes lángon főzzük.
  6. Beleöntjük a tejszínt is, újból felforraljuk, majd az apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 503
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 33559
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 01.

Ajánló

Félszáraz fehérbort ajánlanék! Friss ropogós bagettel, vagy ciabattával a legfinomabb...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymaleves - nagyon gazdagon
Vicikó 251 recept

 Németországban élő, férjemnek unokahugától, nekem egyben legkedvesebb barátnőmtől kaptam ezt a receptet. Egy bulin találkozott ott vele, azt hiszem Party Suppe néven futott, és olyan nagy sikere volt, hogy Ő is rögtön elkérte a receptet. Azóta többször készítette már nekünk ha nála vagyunk, mert én mindig ezt kérem! Nekem nagyon bejött, ízlik. Most én is nekiláttam, elég jól sikerült ;-) Nagyon gyorsan elkészül. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!