r
Nosalty Logó

Polipsaláta újburgonyával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Polipsaláta újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 84 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    40.1 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    539 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    356.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1650 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 390 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    160.5 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    480 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6302.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    767 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    428 mg
  • Foszfor
    2154 mg
  • Nátrium
    2414 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1427.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1000 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    200 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1011 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6601 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5202 micro
Összesen 1565 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    354 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 84 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A chilipaprikát, egy maréknyi petrezselymet, 3 egész gerezd fokhagymát 3 evőkanál olívaolajjal együtt nagyobb fedeles serpenyőbe tesszük.Beletesszük a polipot, lefedjük és alacsony hőfokon kb. 90 perc alatt puhára pároljuk. Kihűtjük.
  2. A burgonyát héjában puhára főzzük, meghámozzuk.
  3. 2 evőkanál olívaolajat egy lábasban felhevítünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és puhára dinszteljük. Hozzáadjuk a fehérborecetet, hagyjuk elpárologni, majd lehúzzuk a tűzről.
  4. A burgonyát négy részre vágjuk, összekeverjük a megdinsztelt hagymával, sózzuk-borsozzuk.
  5. Egy gerezd fokhagymát a kés lapjával összezúzunk, a maradék petrezselyemmel együtt felaprítjuk.
  6. Ha a polip kihűlt, felaprítjuk (ha egész polipból készült, akkor a nagyobb tapadókorongokat levágjuk, és kidobjuk). Tálba tesszük. Hozzáadjuk a citromlét, a fokhagymás petrezselymet, és a maradék olívaolajat. 2-3 órára hűtőbe tesszük.
  7. A szárzellert juliennre-re vágjuk, a metélőhagymát felaprítjuk.
  8. A burgonyát összekeverjük a polippal, hozzáadjuk a metélőhagymát és zellert.
  9. A salátát összekeverjük a vinaigrette-tel, sózzuk-borsozzuk.
  10. Tálaláskor a salátát a tányérokon elegyengetjük, erre szedjük rá a burgonyás polipot.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5293
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyra kaptam egy Giorgio Locatelli szakácskönyvet. Ebből származik ez a recept. Elméletileg előétel, de nálam mindhárom fogás szerepét betöltötte.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek