r
Nosalty Logó

Polipsaláta 2.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Polipsaláta 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 871 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 61 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1656.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    599.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    364 micro
  • β-karotin
    2754 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 435 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    240 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3312.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    717 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    384 mg
  • Retinol - A vitamin:
    225 micro
  • α-karotin
    727 micro
  • β-karotin
    5508 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    3393 micro
Összesen 871 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    238.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    396 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1332 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 61 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Apolipot, ha magunk fogjuk, érdemes mára vízben "elintézni". Nem bánt, tekereg, de nem csíp, nem harap és nem öl meg minket. A test zsákszerű, egyszerűen ki kell fordítani szegényt és az ott található teljes szervrendszert egy mozdulattal elválasztani a testtől.A 8 tekergőző láb találkozásánál egy madárcsőrhöz hasonló szerv van. Ez egy bőrzacskóban van, mint egy szem, a nyílás mellett ejtett kb 1cm-es bemetszés után kinyomható egyben. A szemeket mindenkire magára bízom, mindenesetre ki kell szedni valahogy, úgy ahogy a csőrt. Ha fagyasztott polipot veszünk gondolom azt fel kell olvasztani.
  2. Tegyünk fel annyi vizet, amennyi ellepi a húst, kerüljön bele babérlevél, úgy 2-3,és egy negyed hagyma. Addig főzzük fedő alatt, amíg meg nem puhul a karok tövénél is. Szétfőzni szinte lehetetlen. A vizet érdemes néha pótolni. A bőr és a tapadókorongok sora folyamatosan lilás bordós színt ölt és részben magától lemálik a fehér húsról. Ez lábosban 3-4 óra, kuktában felezhető az idő.
  3. A megfőtt polipokat szűrjük le és csap alatt mossuk addig, amíg a bőr a tapadókorongokkal teljesen le nem jön. A jól megfőtt hús csirkemellhez hasonlatos, fehér néhol rózsaszínes beütéssel.
  4. Vágjuk fel a húst: a testet szeletekre, a karokat kb 1 cm-es korongokra. A paradicsomot, a hagymát szeletelve tegyük egy tálba, öntsük le olÍvaolajjal, szórjuk rá a petrezselymet, adjuk hozzá a húst, a citromlevet és sózzuk tetszés szerint.
  5. Köretnek serpenyőben, olajon pirított bagettszeleteket lehet mellé tálalni. Sajnos a saláta akkor jó, ha állta hűtőben legalább 2-3 órát de jobb ha egy teljes éjszakát. Én így szeretem.
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15060
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 22.

Ajánló

Egy kis Chardonay-t és bagettet kínálunk hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban egy horvátországi kempingben kaptam rá a polipfogásra. Azóta sokat elfogtam, kiismertem Őket. Kedves jószág, ügyesen váltogatja a színét és szeret bújkálni is. Kedveli a lapos, nyíltvíz felé néző repedés szerű üregeket. Egy 40 cm-es polip belefér egy 3dl-es pohár méretű üregbe. Egészen meglepő helyeken is találkoztunk már, szeretik pl. a bólyák alá kötött üreges beton falazóelemek üregeit is. Nappal szundítanak, leginkább a délutáni forróság után merészkednek elő. Elfogásukhoz türelem, szerencse és kézi szigony kell. Ja most látom, hogy a receptről kellett volna írni. Minden hasznos a receptben van, azokat kellet volna ideírni, de akkor mit kellett volna oda?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek