r
Nosalty Logó

Polgármester szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Polgármester szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 12723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Összesen 310 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1127.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    425 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 1063 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    203 g

Zsír

  • Összesen
    524.2 g
  • Telített zsírsav
    263 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    147 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    76 g
  • Koleszterin
    2860 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13528.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    426 mg
  • Kálcium
    3724 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    816 mg
  • Foszfor
    5099 mg
  • Nátrium
    3382 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1808.3 g
  • Cukor
    1124 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    716.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1833 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2764 micro
  • α-karotin
    97 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2398 micro
Összesen 12723 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Elkészítés

A sárga laphoz

  1. A tojássárgákat a porcukorral elektromos habverővel habosra keverjük, apránként hozzáadagoljuk a vizet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát kettévesszük, és egyforma nagyságú tepsiben 180 fokra melegített sütőben megsütjük. Egyben is megsüthetjük, akkor majd az összeállításnál kettévágjuk.

A középső laphoz

  1. A középső tészta készítése: a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd a sütőporral elkevert lisztet, a darabos csokit, színes zselés cukorkát és a diót is hozzáadjuk. Ugyanakkora tepsiben sütjük, mint a sárga piskótát. A tepsi mérete: 28×34 cm.

A krémhez

  1. A krém készítése: a tejet a cukrokkal, vaníliás pudingporral csomómentesre keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A kihűlt vaníliás krémmel a vajat elektromos habverővel krémes, habos állagúvá keverjük.

A bevonáshoz

  1. A csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, a tésztára kenjük, majd a fehér csokoládét rácsurgatjuk, és a barna csokoládéba "fésülgetjük".
  2. A barna csokoládéhoz 1 ek. olajat teszünk, a fehér csokoládéhoz 1 tk. olajat.

Összeállításhoz

  1. A tészta összeállítása: sárga lap, krém, színes lap, krém, sárga lap. A tetejét a kétszínű csokoládéval bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28×34
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 35414
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

A receptet Orbán Rozália Erdélyi konyhájából hoztam. Nagyon kiadós, mutatós, nagyon finom, nagy tepsi sütemény.

Hozzávalók

A sárga laphoz

A középső laphoz

A krémhez

A bevonáshoz

Összeállításhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek