r
Nosalty Logó

Poharas csoki-különlegesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Poharas csoki-különlegesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 508 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 6086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Összesen 304 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    158 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 508 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.7 g

Zsír

  • Összesen
    382 g
  • Telített zsírsav
    227 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5093.3 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    1545 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    1913 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    587 g
  • Cukor
    518 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    572.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2383 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    361 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2341 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 6086 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 304 Kcal

Hozzávalók

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Elkészítés

A csokoládékrémhez

  1. Csokoládékrém készítése:
  2. Felverjük a habtejszínt és a tojások fehérjét külön-külön. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót.
  3. A 300 g csokoládéból kb. 200g -ot felolvasztunk gőz felett, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojások sárgáját, és alaposan elkeverjük.
  4. Ezt a masszát hozzáadjuk a habtejszínhez, és a tojások fehérjét is hozzákeverjük, így lesz a csokikrém, melyet hűtőben tárolunk.
  5. Pudingkrém készítése:
  6. A tejet felfőzzük a cukorral, és hűlni hagyjuk.
  7. A tojások sárgáját habverővel összekeverjük az édes tejjel, és elkezdjük újra lassan főzni.
  8. Ehhez hozzáadjuk az előre felhabosított vajat az étcsokoládéval, és puding sűrűségűre főzzük.
  9. Tálalás:
  10. A poharakat előkészítjük az olvasztott csokoládéval, melyet a pohár falán végig csurgatunk, és ízlés szerint díszítünk.
  11. Először a gyümölcsöket helyezzük az aljára, majd rétegezzük a csokoládé- és pudingkrémet felváltva.
  12. A tetejét tejszínhabbal bolondítjuk meg.
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 30536
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 05.

Ajánló

A pohár falán lehet fehér olvasztott csokoládé is, viszont én a pudingkrémet elrejtettem benne, így szépen látszott a pohár oldalán a minta, és szép hátteret adott neki a habos csokoládékrém. A gyümölcsöket külön-külön is lehet használni, mindenképpen apróra vágva helyezzük az aljára. A tetejét megszórhatjuk reszelt csokoládéval, vagy meglocsolhatjuk más öntettel. Akinek túl tömény a krém, babapiskótával könnyítheti az édességet.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Knoblauh Diána 12 recept

A húgom születésnapjára készítettem ráadásnak, egy kis kiegészítő édességnek. Vendégvárónak is kitűnő, jó egy tucat könnyen elkészíthető ebből.

Hozzávalók

A csokoládékrémhez

A pudingkrémhez

A gyümölcsök

Címlapról ajánljuk

További cikkek