r
Nosalty Logó

Pizzakifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pizzakifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    33.7 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    110.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    452 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1162 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    134.6 g

Zsír

  • Összesen
    177.8 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6216.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    774 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1247 mg
  • Nátrium
    3681 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1466 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1383 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    995 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1809 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    103 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 264 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit minden kelesztés nélkül összeállítjuk (dagasztjuk) annyi liszttel, hogy ne ragadjon, de nyújtani lehessen.
  2. Nem kell, hogy álljon, rögtön dolgozhatunk a tésztával.
  3. A tésztát kb. 8 egyforma részre vágjuk és gombócokká formáljuk. Lisztezünk, ha kell.
  4. Lisztezett deszkán egyesével kb. 20 cm átmérőjű korongokat nyújtunk belőle.
  5. Mikor kész mind a 8 korong, akkor a legszebbet kiválasztjuk és lisztezett deszkára tesszük. Ez lesz az alja.
  6. A margarint egy kicsit felolvasztjuk és kanállal a korongra kenünk belőle.
  7. Rátesszük a másik korongot, lekenjük margarinnal, és így tovább, míg mind a 8-at fel nem használtuk. A tetejére is egy szép kerüljön, és azt már nem kell margarinozni.
  8. Amikor így készen van az "emeletes tésztánk", lassan, óvatosan elnyújtjuk kb. 50-55 cm átmérőjűre.
  9. 16 szeletbe vágjuk. Elég keskeny lesz, lehet még kézzel egy kicsit húzogatni, "szélesíteni".
  10. A töltelékhez összekeverjük a kis kockákra vágott sonkás felvágottat a reszelt sajttal és annyi ketchuppal, amennyit felvesz. Oreganóval ízesítjük.
  11. A tölteléket ráhalmozzuk a "korong" külső széleire, majd egyesével feltekerjük kifli formára. A végeit kicsit benyomjuk, hogy ne folyjon ki sütés közben.
  12. Margarinos tepsibe sorakoztatjuk a kifliket. A tetejüket lekenjük margarinnal, (ha maradt) és a villával felvert fehérjével.
  13. Lehet megszórni sóval, köménymaggal, szezámmaggal, stb. ízlés szerint.
  14. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy megkeljen.
  15. Előmelegített sütőben sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 447
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 36092
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Első olvasásra talán nagyon bonyolultnak tűnik, de nem az. A kezdés után már jó egy óra múlva lehet enni a finom meleg pizzakifliket. Csak egy kis rutin kell hozzá. Az olvasztott margarin helyett lehet fagyos margarint is használni. Ahhoz a margarint  már előbb  lefagyasztjuk, majd ráreszeljük sorba a tésztakorongokra.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek