r
Nosalty Logó

Pizza Mozzarella

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza Mozzarella
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 1416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Összesen 207 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1766.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    155 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    1369 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5211 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7064.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    620 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    5477 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    214 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    833 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    20843 micro
  • Lut-zea
    779 micro
Összesen 1416 kcal
  • 8% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1037.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    804 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3061 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta elkészítése:
  2. A lisztet egy halomba szitálom, majd egy mélyedést formázok a közepére.
  3. Az élesztőt elmorzsolom a vízzel és a mélyedésbe öntöm.
  4. Összedolgozom az egészet egy puha tésztává. Az egyik kezemben a tésztát fogom, a másikkal pedig a sarkát tolom előre, amíg egy rugalmas tésztát nem kapok.
  5. Letakarva 3 órát kelesztem, majd kiborítom az asztalra és az ujjaimmal fél centi vastagra nyújtom.
  6. A paradicsomszósz elkészítése:
  7. Egy serpenyőt felmelegítek közepes lángon, majd beleöntöm az olajat. Ha az is felmelegedett beledobom a fél centis lapokra vágott fokhagymát.
  8. 1-2 percig pirítom úgy, hogy ne kapjon színt, majd még egy kis olajat adok hozzá, ami lehűti egy kicsit.
  9. A bazsalikomot durvára vágom és összekeverem a fokhagymás olajjal.
  10. A serpenyő szélén körbeöntöm a paradicsommal, majd a lángot feljebb veszem és felforralom az egészet.
  11. Leveszem a tűzről, sózom, borsozom, majd egy kicsit kihűtöm.
  12. A pizza összeállítása:
  13. A sütőt előmelegítem 230 fokra, egy márvány vagy terméskő lappal, amin elfér majd a pizza.
  14. A tésztámat kinyújtom, majd egy belisztezett tálca hátoldalára fektetem amiről könnyen a sütőbe tudom majd csúsztatni.
  15. A tészta tetejét megkenem a paradicsommal, szeletekre vágott mozzarella sajtot teszek rá és forró kőlapra csúsztatom.
  16. Nagyjából 5-6 percig sütöm, illetve amíg meg nem pirul egy kicsit a teteje.
  17. Olívaolajat és frissen reszelt parmezán sajtot teszek rá, amikor kivettem a sütőből.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Receptkönyvben: 167
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 53165
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 25.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha egy párat a mélyhűtőben tartok, nem kell rendelni pizzát :).

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek