r
Nosalty Logó

Pizza alla melanzana

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Tmea
Pizza alla melanzana
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 4637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Összesen 103 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    26.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1759.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    439 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6861 micro
  • Lut-zea
    405 micro
Összesen 773 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.7 g

Zsír

  • Összesen
    160.7 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10558.7 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    2632 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    568 mg
  • Foszfor
    2481 mg
  • Nátrium
    4613 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    580.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    70 mg

VÍZ

  • Összesen
    2918.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1627 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    853 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    1616 micro
  • β-karotin
    7408 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    41168 micro
  • Lut-zea
    2427 micro
Összesen 4637 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    924 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kihűlt, megtisztítjuk (én ezt előző nap szoktam), és krumplinyomón áttörjük. (Ha nem előző nap főzzük, akkor amíg fő, el lehet készíteni a paradicsomszószt.)
  2. Az élesztőt 1 dl langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
  3. Egy tálba tesszük a lisztet, sót, burgonyát, felfutott élesztőt, és maradék a tejet apránként adagolva jó alaposan összegyúrjuk, finom, lágy tészta legyen, majd a duplájára kelesztjük. (Töki pompos.)
  4. Amíg kel, felszeleteljük a padlizsánt és besózzuk, állni hagyjuk, valamint elkészítjük a paradicsommártást (ha eddig nem tettük meg).
  5. A paradicsommártáshoz a nyers paradicsomot forró vízbe dobjuk, majd 1-2 perc elteltével kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, ha meghűlt, lehúzzuk a bőrét.
  6. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon halványbarnára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a paradicsomot és a fűszereket, majd összefőzzük. A végén lehet botmixerrel pépesíteni.
  7. A padlizsánokat kb. fél óra pihenő után leöblítjük, konyhai papírtörlővel felitatjuk róla a vizet, majd olajban kb. fél-fél perc alatt mindkét oldalát kissé megpirítjuk. Az a lényeg, hogy a padlizsán megpuhuljon.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kicsit átdögönyözzük, hogy rugalmas legyen, kihuzigáljuk, majd belenyomkodjuk-egyengetjük a tepsibe, és előmelegített sütőben 5-6 percig elősütjük, de csak addig, amíg a teteje kissé megkeményedik. Érdemes 5 perc után ránézni, mert sütőtől is függ ez az időtartam.
  9. Kivesszük a tésztát a sütőből, megkenjük a paradicsomszósszal, amelyet letakarunk a sonka vagy bacon szeletekkel, erre pedig szépen sorban, felváltva ráhelyezzük a padlizsán- és a paradicsomkarikákat.
  10. Az egészet kicsit megsózzuk, megszórjuk leheletnyi bazsalikommal, ráhintjük a reszelt sajtot, és addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x40
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2312
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 17.

Ajánló

Ha télen készítjük, a padlizsán és a paradicsom ára jelentősen növelheti az általam feltüntetett költségeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsánrajongó vagyok. És Töki Pompos rajongó is. És a pizzát is szeretem, de nem vékony tésztával. Így hát megalkottam a saját  "pizzámat".

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

A rakományhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek