r
Nosalty Logó

Pizza 6.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lezsik
Pizza 6.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 5969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Összesen 189 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4073.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    704 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    586 mg
  • Nátrium
    2615 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    361.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    448 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    336 micro
Összesen 1492 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.1 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    155 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    673 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16293.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    266 mg
  • Kálcium
    2816 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2345 mg
  • Nátrium
    10460 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.6 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1446.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2235 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    252 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1792 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4773 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1344 micro
Összesen 5969 kcal
  • 10% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    514.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    331 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    71 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    813 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A vajat mikróban felolvasztjuk.
  3. Egy kelesztőtálban (kelesztőtál hiányában sima tálban) összekeverjük a felfuttatot élesztős tejet a vajjal, liszttel és a sóval. Elég lágy tésztát kapunk, de nem kell hozzá több lisztet adnunk.
  4. A kelesztőtálat bezárjuk és megkelesztjük a tésztát. (Kelesztőtál hiányában langyos helyre tesszük a tésztánkat, letakarjuk, és duplájára kelesztjük.)
  5. Ha megkelt a tészta, akkor olajjal kikenjük a tepsiket. (két kb30x40 cm-es tepsi kell ehhez a tésztamennyiséghez ) Majd olajos kézzel kettéosztjuk a tésztát, és a két tepsiben szétnyomkodjuk.
  6. Ekkor jöhet rá a tejföllel összekevert pizzakrém. Majd az ízlés szerinti feltétek.
  7. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 35609
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 03.

Ajánló

A pizzát fogyaszthatjuk oregánóval ízesített ketchuppal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyósomtól kaptam a receptet, amit a mai napig bármikor szívesen veszek elő. Gyorsan, és a pizzériák áraihoz képest olcsón tudok így pizzát sütni a családomnak.

Hozzávalók

A tésztához

A pizzakrémhez

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek