r
Nosalty Logó

Pita zsebbel Iluska konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Pita zsebbel Iluska konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés hőfoka
260 °C
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1979 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1286.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    143 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 660 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3858.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    679 mg
  • Nátrium
    2747 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    413.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    429.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 1979 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    420.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a kimért vizet a csipet cukorral.
  2. Kis tálban elveszünk belőle, és felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a többi vizet is, és bedagasztjuk a tésztát.
  3. Letakarjuk, és 1 órát kelesztjük.
  4. Ha megkelt, 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle. 10 percig pihentetjük. Előmelegítjük a sütőt 260-270 C fokra.
  5. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük úgy, hogy ami eddig felül volt, az alulra kerüljön (kb. 4 db fér be egyszerre a sütőlapra).
  6. Kb. 2 percnyi sütés után, mikor már felpuffadt, megfordítjuk, és fél percre visszatoljuk.
  7. Mikor megsültek tálcára szedjük, és konyharuhával betakarjuk a tálalásig.
  8. Tálaláskor levágunk egy keskeny csíkot az egyik részéből, és szétválik a tészta, előtűnik a zseb. Tetszés szerint töltjük. Jó étvágyat!!
  • Sütés hőfoka: 260 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 24800
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 13.

Ajánló

8-9 db lesz ebből a mennyiségből. Ha marad belőle másnapra is, akkor konyharuhával takarva nejlonban friss marad.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Van pár recept gyűjteményem, ez a pita egyik a 'kelt tésztás' könyvemből. Egyszerű az elkészítése, nagyszerű az eredmény!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek