r
Nosalty Logó

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 1745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 8731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Összesen 150 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3686.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    461 mg
  • Foszfor
    1126 mg
  • Nátrium
    1311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    655.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1016 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    684 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    17299 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 1745 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    449.1 g

Zsír

  • Összesen
    244 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    407 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    18431.2 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    689 mg
  • Kálcium
    3045 mg
  • Vas
    123 mg
  • Magnézium
    2304 mg
  • Foszfor
    5628 mg
  • Nátrium
    6553 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1195.6 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    170 mg

VÍZ

  • Összesen
    3279.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    640 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5079 micro
  • Kolin:
    1110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    3422 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    86497 micro
  • Lut-zea
    2853 micro
Összesen 8731 kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1504 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Elkészítés

A pestóshoz

  1. Olívaolajon a felkockázott vöröshagymát és az áttört fokhagymát sóval, fedő alatt megpároljuk.
  2. Beletesszük a darált húst, amit fehéredésig sütünk benne néhányszor megkeverve.
  3. Beletesszük az őrölt pirospaprikát, elkeverjük.
  4. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd a fűszereket és az aszalt paradicsomszeleteket is hozzáadva kb 40-45 percig főzzük, néha megkeverjük.
  5. Beleöntjük a bolognai szószt, a fehérbabokat, a piros pestót, teszünk bele 1-2 tk cukrot (szükség szerint) és kb 8-10 perc alatt összefőzzük, kóstolás után még ízesítjük.
  6. Kifőzzük előírás szerint a tésztát, leszűrjük, és a darálthúsos szósszal összekeverjük. Tálaljuk reszelt sajttal megszórva, tetejére kiskanál piros pestót, és egy szelet aszalt paradicsomot tegyünk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7908
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Sok reszelt sajttal tálaljuk. Aki megteheti, parmezán sajttal.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros pestós-aszalt paradicsomos linguini
Éva-Anyóca 350 recept

Családommal felfedeztük a piros pestót. :-) Finom! :-) Tavaly nyár elején, megkóstoltunk egy jó minőségű, finom tésztamárkát, és azóta (a legtöbb esetben),  rászavazunk, minden formájában : a Barilla tésztákat. :-) Mit lehet kihozni belőle? A szószos tésztát szeretjük, már csak össze kellett hozni az aszalt paradicsommal, paradicsomszósszal és darált hússal a piros pestót, ami nagyon finom ételt eredményezett a linguinivel. :-)

Hozzávalók

A pestóshoz

A köretnek

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?