r
Nosalty Logó

Piros keksztorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oros Kata
Piros keksztorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 6918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Összesen 396 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    61.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    241 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.5 g

Zsír

  • Összesen
    495.2 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    999 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3202.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    669 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1057 mg
  • Nátrium
    1174 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    506.7 g
  • Cukor
    253 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1960 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    445 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1926 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    413 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    570 micro
Összesen 6918 kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 396 kcal

Hozzávalók

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Elkészítés

tészta elkészítése

  1. A liszteket a hideg vajkockákkal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (a tojással elkeverjük a festéket, kevés kell, egy fogpiszkáló hegynyi), és nagyon gyors mozdulatokkal selymes tésztává gyúrjuk. Lapos, szögletes alakúra formázzuk, és fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
  2. 3-4 milliméter vastagságúra kinyújtjuk, szív alakú sablont (papírból kivágott sablon) ráteszünk, éles késsel körbevágjuk. 3 db-ot készítünk belőle.
  3. 180 fokos sütőben 8 percig sütjük. Nem légkeveréses.

krém elkészítése

  1. A csokoládét (ha nem pasztilla) kicsi darabokra törjük. Az epret leturmixoljuk, hozzáadunk 2 evőkanál tejszínt. Felforraljuk, és a csokoládéra öntjük, várunk egy percet, majd addig keverjük, amíg a csoki felolvad, és szép sima krém lesz.
  2. A mascarponét kézi mixerrel kikeverjük, ne legyen hideg, majd ha csokikrém kihűlt, hozzáadjuk.
  3. A tejszínt habbá verjük, és óvatos mozdulatokkal a mascarponés-csokis krémhez keverjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük. Majd habzsákba rakjuk, sima vagy csillagcsöves.

összeállítás

  1. Amikor a tészta kihűlt, első réteg tésztára nyomunk krémet úgy, hogy mindenhova jusson. Jön rá a második réteg tészta, szépen óvatosan, nem kell rányomni, erre is krém, harmadik tészta ennek is a tetejét krémmel díszítjük.
  2. Majd telerakjuk piros gyümölcsökkel (málna, eper), csokiból készült szívekkel díszítjük.(ezeket is én készítettem temperált, színezett fehér csokoládéból). Jól mutat még rajta 3-4 db macaron is (erre most sajnos nem volt időm).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 24 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 837
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 08.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Oros Kata 1 recept

Már többször készítettem keksztortát, szám alakút, szív alakú étcsokisat, a család nagyon szereti, ezért gondoltam, hogy most egy piros változatát mutatom itt be.

Hozzávalók

tészta elkészítése

krém elkészítése

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek