r
Nosalty Logó

Piros gyümölcsös habcsóktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TV Paprika
Piros gyümölcsös habcsóktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 6799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    273 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1135 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.4 g

Zsír

  • Összesen
    459.2 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    172 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3998.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    934 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    669 mg
  • Foszfor
    1639 mg
  • Nátrium
    575 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    572.9 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    61 mg

VÍZ

  • Összesen
    1195 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1727 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1686 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    446 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 6799 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Elkészítés

A mogyorós habcsóktortához

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra (gáztűzhelynél 2-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy nagy tepsit, és arra rajzoljunk két, 23 cm átmérőjű kört.
  2. Először a habcsóktortát süssük meg. A tojásfehérjét a sóval verjük habosra. A robotgépet állítsuk magas fokozatra, óvatosan adjuk hozzá a habhoz a cukrot, és verjük kemény, fényes habbá.
  3. Óvatosan forgassuk a habba egy spatulával a darált mogyorót és a kukoricakeményítőt. A keveréket kanalazzuk egy habzsákba, a zsákra tegyünk egy 1 centiméteres kinyomócsövet, majd a 23 cm-es rajzolt köröket töltsük ki tésztával úgy, hogy a kör közepéből spirál alakban nyomjuk a fehérjehabos tésztát.
  4. Süssük 80-90 percig, amíg a habcsók ropogós nem lesz. Hagyjuk hűlni a tepsiben 10 percig. Vegyük le róla a sütőpapírt, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Az omlós tésztához

  1. Melegítsük fel a vizet, a vajat, a cukrot és a sót egy lábosban. Amikor bugyogni kezd, húzzuk le a tűzről, és adjuk hozzá a lisztet, majd határozott, erőteljes mozdulatokkal keverjük el.
  2. Tegyük vissza a lángra, és folyamatosan keverjük addig, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre hűlni 5 percig. Egyenként adjunk hozzá 5 tojást, mindegyikkel alaposan keverjük el. A tésztának fényesnek és keménynek kell lennie.
  3. Melegítsük elő a sütőt 210 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat). Sütőpapírral béleljünk ki egy tepsit, és rajzoljunk rá egy 23 cm átmérőjű kört. Az omlós tésztát kanalazzuk egy habzsákba, és töltsük ki a rajzolt kört az előbbiekben leírt módon. Süssük 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni.

A piros gyümölcsös töltelékhez

  1. A töltelékhez robotgéppel keverjük össze a krémsajtot, a cukrot, a citrom héját és levét. A vizet öntsük egy kis serpenyőbe, szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 1 percig, majd alacsony hőfokon főzzük 1 percig, amíg a zselatin fel nem olvad. Hagyjuk kihűlni.
  2. Verjük fel a tejszínt. Adjuk a zselatint, a tejszínt és a gyümölcsöt a krémsajtos keverékhez.
  3. Tegyük az egyik habcsókkorongot egy tálalóra, és fogjuk körbe egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma oldalával. Kanalazzuk rá a töltelék felét, és fedjük le a másik habcsókkoronggal. Halmozzuk rá a maradék tölteléket, ezt borítsuk be az omlós tésztakörrel. Tegyük 1 órára hűtőszekrénybe, hogy megszilárduljon.

A mázhoz

  1. A mázhoz verjük kemény habbá a tejszínt és a cukrot. Vegyük le a kapcsos tortaformát a habcsóktortáról, az oldalát kenjük meg tejszínnel és szórjuk meg szeletelt mandulával.
  2. Málna- vagy ribizliszemekkel díszítve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 100 perc
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3621
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Piros gyümölcsös habcsóktorta
TV Paprika 35 recept

Nyáron a legegyszerűbb süteményt készíteni. Elég csak körbenézni a piacon, és friss színpompás gyümölcsök kavalkádja tárul elénk.

Hozzávalók

A mogyorós habcsóktortához

Az omlós tésztához

A piros gyümölcsös töltelékhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek