r
Nosalty Logó

Pirítottgombás-rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Pirítottgombás-rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaprizottóhoz

A pirított gombához

Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaprizottóhoz

A pirított gombához

Összesen 1160 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Az alaprizottóhoz

A pirított gombához

Összesen 104 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1789.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    257 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    1125 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 580 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    662 mg
  • Nátrium
    2250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    405 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 1160 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    201 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A pirított gombához

Elkészítés

Az alaprizottóhoz

  1. Az alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk.
  2. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb edényben felhevítjük az olívaolajat. Rátesszük a hagymát, és kis lángon addig pároljuk, míg puha lesz, de nem kezd el nagyon színesedni.
  4. Hozzáadjuk a rizst, belereszeljük a fokhagymát, és egy csipet sóval 2 percig kevergetve pirítjuk.
  5. Egy merőkanálnyi alaplevet adunk a rizshez, és folytonos keverés mellett elkezdjük puhára párolni. A levet fokozatosan adagoljuk a rizshez. A következő kanállal akkor adjuk hozzá, mikor az előzőt már beitta.
  6. 15-17 perc alatt a rizs megpárolódik, de nem fő szét, a rizottó pedig krémes és lágy lesz.
  7. A végén belekeverjük a vajat és a parmezánt.
  8. Miközben a rizst pároljuk, elkészítjük a gombát. A fejeket megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük.
  9. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a kakukkfűvel, majd lepirítjuk.
  10. Mikor elkészült az alap rizottó és a gomba, összekeverjük őket, lefedve 2-3 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 837
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 565
  • Össznézettség: 285589
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rizottó az egyik legjobb és legegyszerűbb olasz eredetű rizsétel. Készíthetjük bármilyen zöldséggel vagy hússal; ezernyi íz és kombináció létezik. Én most gombával készítettem, mert volt még itthon pár szép fej. Most, hogy ilyen szép idő van és az ember végre "kiszabadulhat" a házból egy kis kerti munkára, a rizottó jó választás lehet, ha gyors és könnyű ebéd kell. A rizottóról további képeket találhattok a blogomban.

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A pirított gombához

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek