r
Nosalty Logó

Pinto bableves slow cooker-ben főzve

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pinto bableves slow cooker-ben főzve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1164.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1278 micro
  • β-karotin
    3322 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 204 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6989.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    811 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    576 mg
  • Foszfor
    987 mg
  • Nátrium
    4530 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    1774.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1991 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1088 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7671 micro
  • β-karotin
    19933 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    1866 micro
Összesen 1219 kcal
  • 3% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    357 micro
  • β-karotin
    927 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    239 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pinto babot egy éjszakára vagy 12 órára beáztatjuk. Ha nem felejtjük el, cseréljük rajta a vizet egyszer.
  2. Az olívaolajat serpenyőben felmelegítjük.
  3. A salottahagymákat megtisztítjuk, hosszában négy gerezdre vágjuk, és keresztben felszeleteljük. Az olajon üvegesre pirítjuk.
  4. A fokhagymákat megtisztítjuk, és felszeleteljük. A salottahagymához adjuk.
  5. A forró víz felét a slow cooker-be öntjük, és magas hőfokra állítjuk.
  6. A pirított hagyma és fokhagyma keveréket a vízbe helyezzük az olajjal együtt.
  7. A római köményt az üres serpenyőben, közepes lángon 1-2 perc alatt megpirítjuk. A vízbe kaparjuk.
  8. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkockázzuk, a slow cooker-be helyezzük.
  9. A sárgarépát meghámozzuk, hosszában négy cikkre vágjuk, majd keresztben felvagdossuk, hogy a babhoz hasonló méretű darabokat kapjunk. A vízbe keverjük.
  10. A paradicsomokat megmossuk, felkockázzuk, és a slow cooker-ba helyezzük.
  11. A pinto babot leszűrjük, és a vízbe keverjük. A maradék vízzel felöntjük.
  12. A koriandert és a pirospaprikát is belekeverjük.
  13. 6 órán át magas hőfokon főzzük a slow cookerban, majd melegen tartásra kapcsolunk. Ha hosszabb ideig szeretnénk főzni - pl. munka előtt összeállítani és hazajövet fogyasztani - akkor alacsony hőfokon főzzük 9 órán át. Ha a pinto bab puha, belekeverjük a sót.
  14. Melegen tálaljuk. Hűtőben tárolható és az elfogyasztani szánt mennyiség újra felmelegíthető.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2923
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 11.

Ajánló

Húsmentes napokra tökéletes.

Receptkategóriák

A pinto bab leginkább Brazíliában használt alapanyag. Jól keverhető bármilyen fűszerrel, azok ízét felveszi. Krémes állagúra fő, anélkül, hogy szétesne. 3,5 literes slow cooker-t használtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?