r
Nosalty Logó

Piña Colada palacsinta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Piña Colada palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Összesen 132 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 545 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    136.7 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    923 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2829.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    997 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    896 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    444.1 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    783.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    733 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    261 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    699 mg
  • Retinol - A vitamin:
    706 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    966 micro
Összesen 3273 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    114.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Elkészítés

A palacsintához

  1. A tésztához összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a sót és a tojást. Apránként hozzádolgozzuk a tejet és a vajat, közben folyamatosan keverjük rugós fejű habverővel, így biztos csomómentes lesz a tésztánk. 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A krémhez összemelegítjük a kétfajta tejet, közben felverjük a tojást és a sárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet. Fokozatosan a meleg tejbe öntjük, és folyamatos keverés mellett pár percig lassú tűzön főzzük, hogy jól besűrűsödjön.
  3. Megpucoljuk az ananászt, és egészen apró darabokra felszeleteljük. Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, rátesszük az ananászdarabokat, és meghintjük a barna cukorral. Lassú tűzön karamellizáljuk egy kicsit, majd a krémhez adjuk, és jól összekeverjük.
  4. Míg hűl a krém, kisütjük a palacsintákat. (kb. 10 db lesz belőle.)
  5. Folpackkal kibélelünk egy kisebb -23 cm átmérőjű- kuglófformát (aminek nincs a közepén lyuk), beleterítünk egy palacsintát, megkenjük az ananászos krémmel, és így haladunk a rétegezéssel, míg el nem fogynak a hozzávalók (palacsinta legyen az utolsó réteg).
  6. Óvatosan megnyomkodjuk a tetejét, hogy a palacsinták jól felvegyék a forma alakját, folpackkal letakarjuk a tetejét, és legalább 3 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.
  7. Tálalás előtt a folpack segítségével kicsit megmozgatjuk a palacsinta széleit, majd egy tálaló tányérra fordítjuk óvatosan.
  8. Elkészítjük hozzá az öntetet, és óvatosan meglocsoljuk vele.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21108
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 06.

Ajánló

Friss ananász híján használhatunk konzerv gyümölcsöt is (kb. 20 dkg-ot).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az örök nagy kedvenc: palacsinta. Most kicsit modernebb, mutatósabb változatban készítettem.

Hozzávalók

A palacsintához

A krémhez

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?