r
Nosalty Logó

Pillekönnyű kakaós csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
joppi
Pillekönnyű kakaós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír

tészta

töltelék

kenéshez

Összesen 294 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 744 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.1 g

Zsír

  • Összesen
    129.6 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2063.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    487 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    168 mg
  • Foszfor
    846 mg
  • Nátrium
    361 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    374.9 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    793 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    806 micro
Összesen 2971 kcal
  • 10% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 294 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Elkészítés

tészta

  1. A tejet langyosra melegítjük, beleteszünk 1 ek cukrot, és ebben futtatjuk meg az élesztőt. (Az instant élesztőt elvileg nem muszáj, azonban én csak ebben a módszerben bízom.)
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, 2 ek cukorral, beleütjük a 2 tojást. A 10 dkg vajat megolvasztjuk, ezt is hozzákeverjük.
  3. Ehhez adjuk hozzá a megfutott élesztőt, majd az egész masszát egy fakanállal összedolgozzuk. Ha összeállt, kézzel tovább dagasztjuk. Egy könnyű, nem nyúlós, nem ragadós, de nem is kemény tésztát kell kapnunk. A liszttől függően elképzelhető, hogy még 5-10 dkg-ot dagasztás közben felvesz. Akkor jó, ha elválik az edény falától.
  4. Az edényt és benne a tésztát konyharuhával letakarjuk, szobahőmérsékleten legalább 1, de inkább 1,5 órát kelesztjük.
  5. Amíg kel, a töltelékhez összekeverünk 2 ek cukrot és az 1 ek kakaóport. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkán fél cm vastagra nyújtjuk.
  6. A tésztát olajjal vagy 2-3 dkg olvasztott margarinnal megkenjük, ízlés szerint őrölt fahéjjal meghintjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket.
  7. Feltekerjük, kb. 3 ujjnyi széles csigákat vágunk. Sütőpapírral bélelt tepsiben egymástól 3-4 cm távolságban elhelyezzük a csigákat. Én az alját összenyomkodom, hogy ne folyjon ki a töltelék.
  8. Ezután egy tojást villával felverünk, és a csigákat egyenként a tojással megkenjük, így roppanósak és szép fényesek lesznek.
  9. Kb. 30 perc alatt 180 fokon aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 36900
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, szerettem volna az édesanyám-féle ízeket felidézni, így egy könnyed, nem túl cukros, kelt tésztás receptet kerestem. Mivel egyik sem tűnt pont olyannak, ezért több különbözőből variáltam össze ezt. A végeredmény kívül ropogós, belül pehelykönnyű finomság!

Hozzávalók

tészta

töltelék

kenéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek