Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns quinoa csicseriborsóval recept

hozzászólások (4)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Foszfor
Magnézium
Kálium

TOP Vitaminok

Folát K C E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
16 g

zsír

Összesen:
6.7 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.6 g
Kalcium:
84 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
178 mg
Foszfor:
440 mg
Kálium:
881 mg
Nátrium:
19 mg
Cink:
3 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
2 mg
Szelén:
7 µg

szénhidrát

Összesen:
67.8 g
Élelmi rost :
10 g
Összes cukor:
9 g

víz

Összesen:
112.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
286 µg
A vitamin (RAE):
56 µg
E vitamin:
2 mg
C vitamin:
38 mg
K vitamin:
104 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
64.2 g

zsír

Összesen:
26.7 g
Telített zsírsav:
4 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
7 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g

ásványi anyagok

Összesen:
6.4 g
Kalcium:
339 mg
Vas:
21 mg
Magnézium:
711 mg
Foszfor:
1753 mg
Kálium:
3521 mg
Nátrium:
72 mg
Cink:
13 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
7 mg
Szelén:
33 µg

szénhidrát

Összesen:
271.2 g
Élelmi rost :
44 g
Összes cukor:
38 g

víz

Összesen:
450 g

vitaminok

Összesen:
0.2 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
8 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
2 mg
Összes folát:
1142 µg
A vitamin (RAE):
219 µg
E vitamin:
8 mg
C vitamin:
156 mg
K vitamin:
416 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
7.5 g

zsír

Összesen:
3.1 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
0 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.8 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
84 mg
Foszfor:
207 mg
Kálium:
414 mg
Nátrium:
6 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
3 µg

szénhidrát

Összesen:
31.9 g
Élelmi rost :
4 g
Összes cukor:
4 g

víz

Összesen:
52.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
134 µg
A vitamin (RAE):
25 µg
E vitamin:
1 mg
C vitamin:
18 mg
K vitamin:
48 µg
hasonló receptek

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-01-15 12:14

Szia Prixi! Ha konzerv csicserit használsz, nem lesz szükség főzésre, hiszen az már puha. Csak annyi a dolgod, hogy leszűröd a borsóról a levét, és úgy kevered a többi hozzávalóhoz. Személy szerint nem kedvelem a konzervált zöldségeket az összetételük miatt, másrészt anyagilag is jobban jársz, ha megveszel egy zacskó csicseriborsót (30-50 dkg) és magad főzöd meg. Én néha 2 napig is áztatom (ilyenkor beteszem inkább a hűtőbe), és ha a só mellé egy fél teáskanálnyi szódabikarbónát is teszek a főzővizébe, hamarabb megpuhul. Fajtától függően változó lehet a főzési idő.
Sok sikert!

Prixi
B Prixi / Prixi Sat, 2012-01-14 22:40

Az a kérdésem, hogy akkor is az 1. pontban leírtak szerint kell eljárni, ha konzerv csicseriborsót használunk?

386
quinoa 25 dkg
csicseriborsó 10 dkg
paradicsom 2 db
zöldpaprika 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
mazsola 1 marék
zöldborsó 50 g
kesudió 10 g
bazsalikom 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
csípős fűszerpaprika 1 késhegynyi