r
Nosalty Logó

Pikáns őszi tekert csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
baloghorsi
Pikáns őszi tekert csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 1011 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 4042 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Húshoz

Mártáshoz

Összesen 129 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1708.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    756 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    517.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1011 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    318.8 g

Zsír

  • Összesen
    194.8 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    954 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6832.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    298 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2867 mg
  • Nátrium
    3023 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    239.3 g
  • Cukor
    167 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    2069.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    112 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    1054 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    557 micro
Összesen 4042 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Elkészítés

Húshoz

  1. A sütőt 180 fokra felmelegítjük. A csirkemelleket megmossuk, vékonyan felszeleteljük. Egytepsibe sütőpapírt fektetünk, ráfektetjük a bacon szeleteket úgy, hogy félig-meddig átfedjék egymást. Erre rárétegezzük a csirkemell szeleteket, sózzuk, megszórjuk a fokhagymaporral. A sonka- és sajtszeleteket is ráfektetjük.
  2. A körtéket meghámozzuk, kiszedjük a magházakat. 2 db-ot felszeletelünk, a többit kockázzuk. A felszeletelt körtét is ráfektetjük a csirkemell-sonka-sajt tetejére, majd óvatosan összetekerjük (segít ebben a legalul levő bacon köpeny). Betoljuk a sütőbe, és kb. 1 órán keresztül sütjük (amíg szépen megpirul a bacon).
  3. A mézet kis lábosba tesszük, felmelegítjük. Rátesszük a kockázott körtét, megsózzuk, ráöntjük a deci fehérbort, ízlés szerint egy kis citromlevet, fahéjat, chilit, gyömbért lehet tenni bele. Gyenge lángon pároljuk, majd ha már puha, leturmixoljuk, és ha túl sűrű, egy kis húslével felengedjük, összeforraljuk. Rizzsel, krumplipürével is isteni.:)
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 114
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5986
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns őszi tekert csirke
baloghorsi 18 recept

Egyszerű, mégis nagyon finom és mutatós fogás. Karácsonykor vendégül láttam édesanyámat, erre az alkalomra találtam ki, eredetileg aszalt szilvával a körte helyett.

Hozzávalók

Húshoz

Mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek