r
Nosalty Logó

Pikáns-fahéjas vörösboros csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pikáns-fahéjas vörösboros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 801 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    810.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    543 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    209 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 401 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    113.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1621.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1087 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    418 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 801 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, és csíkokra vagy kockákra vágjuk, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Az almát meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük (nem csak zöld alma használható).
  2. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, majd addig sütjük a húst, míg minden oldala fehér nem lesz, illetve egy kis levet nem ereszt.
  3. Ha a hús már levet eresztett és kifehéredett, hozzáadjuk a chilit, gyömbért és a fahéj körülbelül felét. Elkeverjük, és felöntjük 1 dl borral, ezzel pároljuk tovább. (Ha kevésnek látjuk a húshoz a bort, még nyugodtan adjunk hozzá, akkor jó, ha a húst félig lepi el.)
  4. 1 perc párolás után hozzáadjuk az almaszeleteket és a szegfűszeget, majd tovább pároljuk.
  5. Amint elkezd besűrűsödni, hozzáadjuk a 1/2 citrom levét (kisebb citrom fele is elég), a fahéj másik felét és a mézet. Elkeverjük, és addig főzzük tovább, míg jó sűrű nem lesz a szósz alatta.
  6. Krumplival vagy párolt zöldségekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 5217
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 17.

Ajánló

Majorannás-olívaolajas héjában sült krumplival készítettem, de zöldségkörethez is tudom ajánlani. Illetve fűszeres bort javaslok mellé. Pl.: Szekszárdi Bikavér

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Keresgéltem a neten a receptek között, és olvastam egy cikket Jamie Olivérről, hogy fahéj-szegfűszeg és egyéb édes fűszerekkel ötölt ki egy csirke receptet. Az esti meglepetés vacsorához ez egy jó ihletet adott, és a fenti étel kerekedett ki belőle. Eddig kétszer készítettem el, mind a kétszer másfajta száraz vörösborból, és az eredmény hasonlóan finom lett mind a kétszer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek