r
Nosalty Logó

Pikáns csirkemell diétásan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pikáns csirkemell diétásan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pikáns csirkemellhez

A körethez

Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pikáns csirkemellhez

A körethez

Összesen 2514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pikáns csirkemellhez

A körethez

Összesen 121 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3730.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    2852 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    812 micro
  • β-crypt
    233 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 629 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    152.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    292 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14923.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    435 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    2053 mg
  • Nátrium
    11409 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.8 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1233.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3248 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    349 micro
Összesen 2514 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A pikáns csirkemellhez

  1. A hagymát kockákra vágjuk, majd az olívaolajon megpároljuk.
  2. Közben a csirkemellet is feldaraboljuk, majd ha a hagyma kész, hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk.
  3. Ezután hozzáadjuk a fehérbort, 1 dl tejet és a fűszereket, majd fedő alatt közepes lángon főzzük tovább.
  4. Amikor a csirkemell már elég puha, beletesszük a kis kockákra vágott paprikát, majd a tejben elkeverjük a keményítőt, és besűrítjük vele a levet.
  5. Közben megfőzzük a tésztát, és elkészítjük a hajdinát, amit ugyanúgy kell, mint a sima rizst (az 1 bögre hajdinát kis olajon megfuttatjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel és sóval ízesítjük).
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6447
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párommal eldöntöttük, hogy egészségesebb ételeket eszünk ezentúl, így bevásároltunk minden lehetséges alapanyagot. Azóta nagy kutatásban vagyunk recept ügyileg. Ennek a receptnek az alapját egy blogon találtam, és magunkra formáltam. A hajdina nem fog a kedvenceim közé tartozni, de azzal és a bio tésztával ez az étel teljesen egészséges, sőt, diétás lett. És nem mellesleg finom is. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!