r
Nosalty Logó

Pikáns csirkemell barackkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SD konyhája
Pikáns csirkemell barackkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1939 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 138 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1520.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    708 mg
  • Nátrium
    318 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 646 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.6 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    811 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4560.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2125 mg
  • Nátrium
    955 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    1024.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    786 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    661 mg
  • Retinol - A vitamin:
    739 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    149 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1939 kcal
  • 14% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket (ha vastag, vízszintesen félbevágjuk) megkenjük csípős gulyáskrémmel (csak a tetejüket).
  2. Megkenjük egy kicsi zsírral a tepsinket, csak épp hogy legyen alatta, majd belerakosgatjuk a gulyáskrémes csirkemelleket szépen sorakoztatva.
  3. A megpucolt hagymát karikára vágjuk, és a csirkemellekre helyezzük eloszlatva mindenhol.
  4. Majd rárakjuk a barackot, azt is szépen eloszlatva.
  5. Kicsit fűszerezzük sóval, icipici ételízesítővel.
  6. A tejfölt is külön ízesítjük sóval, borssal, ételízesítővel, és ráöntjük szépen a tetejére.
  7. Végül szórunk rá kicsi reszelt sajtot, és előmelegített sütőben 200 fokon fólia alatt 40 percig pároljuk.
  8. Utána levesszük a fóliát, és szépen aranybarnára sütjük.
  9. Krumplipürével, salátával vagy rizzsel tálaljuk. Jó étvágyat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2865
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns csirkemell barackkal
SD konyhája 4 recept

Ezt a receptet csak úgy spontán találtam ki, hogy legyen itthon valami finomság ebédre. Valahogy éreztem, hogy ez a kombináció nagyon finom lesz, és a végére még jobb lett, mint vártam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?