r
Nosalty Logó

Pikáns almaleves Márti konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Pikáns almaleves Márti konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1046 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    296.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    515 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    894 micro
Összesen 523 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    921.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    364 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1787 micro
Összesen 1046 kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 110 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk, citromlében megforgatjuk.
  2. A zellert szintén meghámozzuk, megmossuk, és lereszeljük (nagy lyukú reszelőn).
  3. A pórét (kb. 10 cm közepes vastagságú) karikákra vágjuk.
  4. A vajat felforrósítjuk egy lábasban, és lassan üvegesre dinszteljük a póréhagymát. Ekkor hozzáadjuk az almát és a barna cukrot.
  5. Közepes lángon pár percig karamellizáljuk az egészet, majd felöntjük vízzel (kb. 1 l), és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a zöldséges ételízesítőt. Lassú tűzön puhára főzzük.
  6. Botmixerrel pürésítjük.
  7. Most hozzáadjuk a lereszelt zellert, és tovább főzzük jó 10 percen keresztül.
  8. Közben a lisztet elkeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, az egészet összeforraljuk. Ha szükséges, utána ízesíthetjük, ízlés szerint.
  9. Egy vékony szelet, házi füstölt szalonnát felkockázunk apróra, üveges-ropogósra kisütjük, és a kitálalt forró levesre szórjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2682
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pikáns almaleves Márti konyhájából
Marti48 317 recept

Zellerlevest akartam csinálni, mert feldolgozásra vár egy jó nagy példány a kamrámban. Körülnéztem, keresvén egy jó ötletet, ami eltér a szokványos, kicsit unalmas, ám finom krémlevestől. Megtetszett a zeller-alma kombináció, és megfordítottam a sorrendet. Ez a fűszeres, édes-sós-savanyú almaleves született belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek