r
Nosalty Logó

Petrezselymes csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Durcsó
Petrezselymes csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    36.1 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1063.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    388 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    449 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1389 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1574 micro
Összesen 551 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    180.4 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    65 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    869 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5318 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    1571.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1254 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    186 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6947 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7870 micro
Összesen 2754 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    327 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket 4 darabba vágjuk, a combokat megtisztítjuk, a forgónál kettévágjuk őket. A húsokat sózzuk, borsozzuk.
  2. A fokhagymákat megpucoljuk, és finomra zúzzuk, az olívaolajat és a vajat összeolvasztjuk egy jó nagy lábosban.
  3. A húsokat oldalanként 3-4 perc alatt alaposan megpirítjuk, majd kivesszük őket a zsiradékból. Ezután a lábosba szórjuk a fokhagymát, és puhára fonnyasztjuk.
  4. A puha fokhagymát liszttel megszórjuk, a borral felöntjük, közben kevergetjük (óvatosan, a liszt könnyen csomósodik!). Nagy lángon elforraljuk az alkoholt.
  5. A lábost a tűzről levéve, visszatesszük bele a húsdarabokat, rájuk morzsoljuk a leveskockát. Felöntjük vízzel (legalább háromnegyedig fedje el!), a húsok mellé teszünk 2 csokor petrezselymet is, összekötve.
  6. A vizes-boros levet felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és a csirkét lefedve, 50 perc alatt, csendesen rotyogtatva puhára főzzük.
  7. Ha túl soknak tűnik a lé, elforralunk belőle, majd hozzáöntjük a tejszínt a szafthoz, és egyet rottyantva, készre főzzük. A petrezselyemcsokrokat kivesszük.
  8. Ha még mindig túl híg a szaft, az étkezési keményítőt pár kanálnyival kikeverjük, majd visszaöntjük a forró léhez, és pár perc alatt besűrítjük azt. (Ehhez a művelethez a húsokat ki kell venni.)
  9. A harmadik csokor petrezselymet apróra vágjuk, a húst spagettivel vagy krumplipürével, sok-sok petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 12923
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Ez az utolsó recept a nyári itthonlétemből! Édesanyám unokatestvéreivel tartottunk nekem búcsúvacsorát, a nagy család érkezésére ehhez hasonló sült paprika-saláta és túrófelfújt-torta készült, főételnek pedig a Stahl-féle Végre otthon!-ból ez a finom csirke. Ahogy Stahl Judit írja, itt főszerephez jut az amúgy háttérben meghúzódó zöldfűszer, de aki nem szereti annyira, annak nem muszáj megszórni a végén a friss verzióval a fogást.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?