r
Nosalty Logó

Perui csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dacota
Perui csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    2074 micro
  • β-karotin
    5520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1848 micro
Összesen 388 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    183.4 g

Zsír

  • Összesen
    100.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4243.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    2403 mg
  • Nátrium
    755 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1920.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3389 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    236 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    886 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    85 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    548 micro
  • Kolin:
    703 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    12441 micro
  • β-karotin
    33117 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    11088 micro
Összesen 2322 kcal
  • 8% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    459 micro
  • β-karotin
    1221 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    409 micro
Összesen 86 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kettévágjuk alsó és felsőcombra.
  2. A melleket is felvágjuk, hogy a combokkal kb. azonos méretű darabokat kapjunk.
  3. Gyengéden sózzuk, és borsozzuk a husikat, majd vastag falú serpenyőben, kb. fél ujjnyi olajon hirtelen átsütjük őket (nem kell teljesen készre, csak hogy a nyersségüket elveszítsék). Célszerű a combokat és a melleket egyszerre sütni, mert értelemszerűen ugyanannyi idő kell nekik.
  4. A húsokat kivesszük a sütőléből, és félretesszük őket.
  5. A hagymát finomra vágjuk, és a visszamaradt olajban puhára pároljuk.
  6. A gombát, a répákat megpucoljuk, és vékony szeletekre vágjuk őket, a petrezselymet felaprítjuk.
  7. A puha hagymához adjuk a petrezselymet, a répát és a gombát, megszórjuk a curryvel, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a fehérborral. Kb 5 percig kis lángon főzzük, csak amíg megfelelően összekeverednek az ízek.
  8. Egy mélyebb lábasba tesszük a zöldséges ragu egy részét, és ráhelyezzük a húsokat, majd befedjük a maradék raguval. Kb. 25-35 percig főzzük, amíg a ragu zöldségei majdnem teljesen megpuhulnak, és a husi is készre párolódik a zöldségek között. Ha túl sok levet eresztene, akkor egy picit besűrítjük rizsliszttel.
  9. Közben megpároljuk a zöldborsót.
  10. Ha kész, és a zöldségek a raguban is készenlét közeli állapotban vannak, kivesszük a husikat, a helyükre pedig mehet a borsó, együtt is főnek még 5 percet.
  11. A husikat addig betesszük a sütőbe, és 5 perc alatt egy kis színt grillezünk rájuk.
  12. Tálaláskor jénaiba vagytálalótálrahalmozzuk a ragut, és ráhelyezzük a húsokat.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 27362
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 13.

Ajánló

Krumplipüré és száraz fehérbor. De mivel raguból tetszőleges mennyiséget lehet készíteni, aki nem akar krumplival és rizzsel külön pepecselni, azt is kínálhatja mellé köretnek, mert higgyétek el, semmi köze a natúr párolt zöldség unalmas ízéhez.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi tavaszi hangulatot hozó remek étel. Természetesen az év bármelyik szakaszában elkészíthető, de akkor a legfinomabb, ha minden zöldség frissen és harmatosan a piacról kerül a fazékba. Ideális vendégváró, jénaiba téve tálalásra készen várhat a sütőben, és amíg a vendégsereg a levest kanalazza, pont át is melegszik.:) A recept Lajos Mari: 99 Szárnyasétel című szakácskönyvében található.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?