Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pergős rizs Konyha Tünditől recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Mangán
Nátrium
Szelén
Vas

TOP Vitaminok

Folát E B5 B3

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
3.5 g

zsír

Összesen:
5.4 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.9 g
Kalcium:
6 mg
Vas:
2 mg
Magnézium:
13 mg
Foszfor:
48 mg
Kálium:
38 mg
Nátrium:
771 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
40.9 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
131.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
116 µg
E vitamin:
2 mg
K vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 2 adag *

fehérje

Összesen:
7 g

zsír

Összesen:
10.8 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g

ásványi anyagok

Összesen:
1.8 g
Kalcium:
11 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
26 mg
Foszfor:
95 mg
Kálium:
76 mg
Nátrium:
1541 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
15 µg

szénhidrát

Összesen:
81.8 g
Élelmi rost :
3 g
Összes cukor:
1 g

víz

Összesen:
263 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
4 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
231 µg
E vitamin:
3 mg
K vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
C vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
1.9 g

zsír

Összesen:
2.9 g
Telített zsírsav:
0 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
1 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
3 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
7 mg
Foszfor:
26 mg
Kálium:
21 mg
Nátrium:
419 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
4 µg

szénhidrát

Összesen:
22.2 g
Élelmi rost :
1 g
Összes cukor:
0 g

víz

Összesen:
71.5 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
63 µg
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
0 µg
C vitamin:
0 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nensy
Nensy Sat, 2014-10-18 10:18

Mindenféle flancos dolgot megcsináltam én már a konyhában, kitanultam a főzés tudományát, de szégyenszemre zacskós rizst használtam, mert soha nem mertem rizst készíteni "normálisan". EDDIG!!! Ez naggyyon jó. Nagyon büszke voltam magamra. Na így kell rizst főzni. Köszönöm, köszönöm.

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Sun, 2014-10-26 22:14

Kedves Nensy!

Örülök, hogy sikerült és örömödet lelted benne! :) Köszönöm a visszajelzést! További szép napokat, üdv, Tündi

sziszi01
sziszi01 Wed, 2014-07-09 22:02

Szia Tündi!
az lenne a kérdésem, hogy milyen rizst használsz ehhez az "eljáráshoz" vagy nem lényeges a rizs fajtája?
Köszi
Sziszi

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Thu, 2014-07-10 19:36

Szia Sziszi!

Mindig "A" minőségű rizsből szoktam készíteni, általában a sárga zacsis Riceland-ből. Készítettem már más "A" minőségűből is, azzal is működött. Szerintem a márka nem olyan fontos, inkább a minőség a lényeg.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni, és örömöt lelsz majd a receptben :)

Sok üdv, Konyha Tündi

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2014-07-06 09:15

én más technikát alakítottam ki: nem mosom át, és ha férfi is van a dologban, akkor két főre egy bögre rizst számolok. az olajon üvegesre pirítom, és még mielőtt megbarnulna, felöntöm annyi vízzel, hogy ne csak ellepje, hanem egy 5-6 centivel fölötte legyen a vízszint. ekkor sózom, borsozom (esetleg kurkumát is adok hozzá, hogy szép aranyszínű legyen), vagy hozzáadom a leveskockát. egy rövid ideig kevergetem, aztán hagyom felforrni. amint elérte a forráspontot, lekapcsolom minimumra, és hagyom addig főni (kevergetés nélkül persze), amíg meg nem puhul, de még al dente az állaga. ekkor elzárom alatta a lángot/lekapcsolom a lapot, és fedővel vagy szűrőn keresztül leöntöm róla a vizet, mert ha megszívja magát, akkor nyálkás lesz, és azt nem szeretnénk. :) általában teszek hozzá fehérbort is (4 adag esetén fél pohárral, ami olyan másfél dl), ezt még a forralás előtt teszem - ilyenkor addig kell lobogni hagyni a vizet, amíg el nem forr az alkohol, és csak utána kapcsolom minimumra.
csak gondoltam megosztom az én módszeremet is :)

Konyha Tündi
Konyha Tündi / Konyha Tündi Sun, 2014-07-06 13:04

Kedves Viola!

Köszönöm/köszönjük, hogy megosztottad a módszeredet, ki fogom próbálni legközelebb! :) A fehérboros ötlet is nagyon tetszik! :)

Sok üdv, Konyha Tündi

231
rizs 0.5 bögre
napraforgó olaj 1 ek
víz 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
leveskocka 1 db
curry por 0 ízlés szerint