r
Nosalty Logó

Pepparkakor Medeaától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pepparkakor Medeaától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 400 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 223 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    88 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    381 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    160 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    93 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 2224 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 400 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A száraz hozzávalók összekeverésével kezdjük. Egy nagy tálba rakjuk a lisztet, a fűszereket és a szódabikarbónát. Ezután robotgéppel kikeverjük a vajat és a cukrot, ha ez megvan, hozzáadjuk a tojást és a melaszt.
  2. Következő lépésként hozzáadjuk a lisztet és összedolgozzuk.
  3. A tésztát legalább 8 órát vagy egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. A nyújtás és szaggatás előtt 1 órát szobahőmérsékleten pihentetjük, hogy a tészta kiengedjen.
  4. Lisztezett felületen kb. 2-3 mm-re (vékonyra) nyújtjuk és a kívánt formákkal kiszaggatjuk.
  5. Előmelegített 180 fokos sütőben 9-10 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1423
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem az eredeti svéd ropogós gyömbéres kekszet, a pepparkakort. Már többször is próbáltam itthon reprodukálni, de ezzel a recepttel sikerült olyat sütni, mint amilyen az eredeti is. Vékony, roppanós, kissé karamell ízű, "karácsony ízű" kekszet. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek