r
Nosalty Logó

Penne Salmone

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lorem Ipsum
Penne Salmone
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 2458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Elkészítés

Tálalás

Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1000.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    182 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1647 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 615 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118.1 g

Zsír

  • Összesen
    74.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4001.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    345 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1826 mg
  • Nátrium
    679 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    974 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1005 micro
  • Kolin:
    339 mg
  • Retinol - A vitamin:
    456 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6588 micro
  • Lut-zea
    278 micro
Összesen 2458 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Elkészítés

Elkészítés

  1. Egy pici olívaolajon megdinsztelünk 1 kis fej, apró kockára vágott vöröshagymát. Miközben dinsztelődik, a lazac felét apróra cakkozzuk.
  2. Az apróra vágott lazacot hozzáadjuk a hagymához, nyakon öntjük a tejszínnel. Belekerül két csipet só, kb. 2 teáskanál bazsalikom és egy pici kakukkfű is. Az eddig fullhangerőn fűtő tűzhelyet kis lángra vagy fél-hangerőre vesszük, hogy ne égjen le a tejszín, és fokozatosan hozzáadagoljuk a paradicsomot. Folyamatosan keverjük, hogy ne égjen le.
  3. A maradék lazacot nagyobb darabokra vágjuk, és picit bekenjük citromlével.
  4. Miután a szaft 5-10 perce fő, feltesszük a tésztát is főni, majd a maradék lazacot hozzáadjuk a szafthoz. Legtovább addig főzhető, míg a tészta elkészül (10-12 perc), vigyázva, hogy a lazac ne essen nagyon szét.

Tálalás

  1. A tésztamennyiséget összekeverjük a szósszal. Reszelt sajttal és parmezánnal megszórjuk a tetejét, majd azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 3230
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 12.

Ajánló

Aperitifnek száraz fehérbort javaslok. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lorem Ipsum 4 recept

Valami könnyed étel a karácsony után, erre vágytam. Az ötlet hirtelen jött, nemrég egy olasz étteremben ettem valami hasonlót és lenyűgözött, hogy mennyire finom tud lenni a kaja, ha nem rúg orrba a paradicsom. :-)

Hozzávalók

Elkészítés

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?