r
Nosalty Logó

Péklegény kenyere

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mamacica
Péklegény kenyere
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A tetejére feltétként

Összesen 179 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    367 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    589 mg
  • Nátrium
    973 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    148.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    286 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    164 micro
  • Kolin:
    369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    723 micro
Összesen 1308 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.2 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8437.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    349 mg
  • Kálcium
    1469 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    3890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    593.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1143.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    200 mg
  • D vitamin:
    393 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    657 micro
  • Kolin:
    1476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2892 micro
Összesen 5222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    288.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 179 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére feltétként

Elkészítés

A tésztához

  1. A burgonyát megfőzzük, majd összetörjük.
  2. Az élesztőt pici langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  3. A tészta hozzávalóit félkemény tésztává összedolgozzuk a burgonyával és a felfuttatott élesztővel együtt. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
  4. A tésztát kinyújtjuk, és nagyméretű gáztepsibe helyezzük.
  5. A tetejére fantáziánk és ízlésünk szerint 3 sávban felpakoljuk a szalámit, a kolbászt vagy a párizsit, illetve a mexikói köretet. A sorrend a fantáziánkra van bízva!
  6. A felkarikázott lilahagymát és paprikát elosztjuk, ízlés szerint elrendezzük a tésztán.
  7. A tetejére ráöntjük a tejfölt és 9 fészket készítünk, amelyekbe a tojásokat beleütjük. (Lehet karikára vágott főtt tojással is.)
  8. Előmelegített sütöben 20 percig sütjük, majd rászórjuk a reszelt sajtot, és kb. még 20 percen át készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 132
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16526
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 27.

Ajánló

Szoktam variálni a feltétet, akár mehet rá szalonna, bacon vagy sonka is. A sajt lehet füstölt. Nagyon finom a tésztája, és még másnap is finom, akár hidegen is. Lehet önálló ételként, vagy egy könnyű leves után második fogásként tálalni. Azért szeretem, mert ezernyi féleképpen variálhatom. A tejfölbe akár egy pici piros paprikát is lehet keverni, hogy szebb színt érjünk el, de nem szükséges, hiszen mire megsül szép piros, ropogós lesz a teteje.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Péklegény kenyere
Mamacica 6 recept

A gyerekeim nemigen szeretik a paradicsomos pizzafeltétet. Szerencsére kedves ismerősöm kisegített  ezzel a recepttel. Még a vegás családtagjaim is nagyon megszerették. Ez a recept nagyanyáink idejében már létezett. Füstölt kolbász, füstölt sonka, szalonna szinte minden háznál került. Így hát kipróbáltam, és családom kedvenc ételévé vált. Még a nagyon rosszevő unokám is  hajlandó megenni. Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére feltétként

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?