r
Nosalty Logó

Pavlova torta gránátalmával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
Pavlova torta gránátalmával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

torta

krém

tetejére

Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

torta

krém

tetejére

Összesen 2494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír

torta

krém

tetejére

Összesen 233 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 417 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.2 g

Zsír

  • Összesen
    138.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    281.7 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    419 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    411 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 2494 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 233 kcal

Hozzávalók

torta

krém

tetejére

Elkészítés

torta

  1. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral, amire rajzolunk egy kört (kör alakú tortaformát körberajzolunk, kb. 22 cm-es átmérőjű legyen). Ezután a papírt megfordítjuk, hogy a papír írott oldala kerüljön alulra, és a kört egy pici olajjal megkenjük.
  2. A 4 db friss, szobahőmérsékletű tojást megmossuk, és óvatosan, egyenként szétválasztjuk őket. Nagyon ügyeljünk, hogy a sárgája ne kerüljön bele, ezeket egyéb célra használjuk majd el. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a csipet sót, és kemény habbá verjük. Több részletben, apránként beleszórjuk a kristálycukrot, hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad, és szép, fényes, kemény habot nem kapunk.
  3. Az étkezési keményítőt és a porcukrot összekeverjük, és a hab tetejére szitáljuk, majd lazán beleforgatjuk. A habot a kör közepére kanalazzuk (a közepébe mélyedést csinálunk, a szegélyét kissé felmagasítjuk).
  4. Betesszük a sütőbe, és azonnal 140 fokra visszakapcsoljuk, majd kb. 80 percig szárítjuk, sütjük. Amikor már halvány vajszínű, és kemény a felülete, akkor van készen.
  5. A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütő ajtaját nyitott állapotban hagyjuk (én egy fakanállal támasztottam ki), és úgy várjuk meg, míg teljesen kihűl a tortalap, ellenkező esetben összeeshet a hab. (Ez az idő legalább 2-3 óra legyen.)
  6. Amikor teljesen kihűlt, itt az ideje feldíszíteni a Pavlova tortánkat. Először is óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt a torta alapról, és helyezzük egy olyan tányérra, amin tálalni szeretnénk. A torta máris díszítésre készen áll.
  7. A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd adjuk a mascarponéhoz. A krémhez adjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd alaposan összekeverjük.
  8. Frissen, tálalás előtt kenjük a krémet a tortára, vagyis a torta közepére, majd ráhalmozzuk a gránátalma magokat, vagy bármilyen más idénygyümölcsöt.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 80 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3211
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pavlova torta gránátalmával
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

A pavlova torta tulajdonképpen maga az édes bűnbeesés! :) Mivel tömény cukor, illetve cukros habcsók, krém és gyümölcs. Egy igazi ünnepi desszert, így ne a kalóriatartalmát nézd, hanem azt, hogy nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók

torta

krém

tetejére

Címlapról ajánljuk