r
Nosalty Logó

Pataki tálban sült brokkoli füstösen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mohókus
Pataki tálban sült brokkoli füstösen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Összesen 80 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    623.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    231 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    650 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    2246 micro
Összesen 406 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.3 g

Zsír

  • Összesen
    185.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3742.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    1387 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1203 mg
  • Nátrium
    776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    141.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1360.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    840 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    946 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    689 micro
  • Kolin:
    554 mg
  • Retinol - A vitamin:
    840 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    3900 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    13475 micro
Összesen 2440 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    86 micro
  • Lut-zea
    448 micro
Összesen 80 kcal

Hozzávalók

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Elkészítés

Brokkoli + sajtos besamelmártás

  1. Bő, sós vízben megfőzzük a brokkolit, hogy még épp roppanós maradjon. A Pataki tálat beáztatjuk langyos vízbe.
  2. Amíg fő a brokkoli, elkészítjük a sajtos besamelmártást. A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejet, és állandó keverés közben besűrítjük. Belekanalazzuk a tejfölt, simára keverjük, és beleütjük a tojásokat. Mikor elértük a sűrű szósz állagot, hozzákeverjük apránként a lereszelt parenyica sajtot.
  3. A megfőtt brokkolit leszűrjük, és az agyagtálba szedjük. Leöntjük a sajtszósszal. Az apróra vágott lila hagymával megszórjuk, és enyhén átforgatjuk az edényben.
  4. A vékony szeletekre vágott paradicsommal befedjük, és a maradék sajtot ráreszeljük a tetejére. Betesszük a sütőbe, és aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 37x25x15
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 279
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 47618
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mohókus 2 recept

Az agyagtálban mindig ünnepélyes ételeket készítünk, ám ez alkalommal egy hétköznapinak tűnő, tepsis brokkolit sütöttem benne, mely a parenyica sajttól és a lila hagymától egészen kemencés-füstös jelleget kapott. Gyors és egyszerű recept, mégis különleges és ízletes lakoma sikerült belőle!

Hozzávalók

Brokkoli + sajtos besamelmártás

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?