r
Nosalty Logó

Pásztortarhonya bográcsban

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Katharosz
Pásztortarhonya bográcsban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
bográcsos
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    884.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    504 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    122 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    65 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 894 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    155.7 g

Zsír

  • Összesen
    198.1 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3537.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    316 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    393 mg
  • Foszfor
    2015 mg
  • Nátrium
    478 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    251 mg
  • D vitamin:
    435 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    490 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    260 micro
  • β-karotin
    2291 micro
  • β-crypt
    259 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1649 micro
Összesen 3577 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    112 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bográcsban először a kisebb kockára vágott szalonnát kezdjük sütni, majd ha kicsit kisült a zsírja, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, csipet sót, és kevergetve megfonnyasztjuk rajta, ha szükséges, kevés zsiradékot adunk hozzá.
  2. Ezután a tűzről óvatosan félrehúzzuk, megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, és ízibe rátesszük a kockára vágott húst, átforgatjuk, addig kevergetjük a tűz felett, amíg kifehéredik.
  3. Ekkor beledobjuk a kockára vágott paprikát és a hámozott, kockára vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a fűszereket: só, bors, 4 szem borókabogyó, ételízesítő por, paprikakrém, elkeverjük, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Főni hagyjuk.
  4. Közben a kockára vágott krumplit megfőzzük, és a vízben hagyjuk, amíg szükség lesz rá, ne főzzük túl!
  5. A tarhonyát kevés zsiradékon kevergetve megpirítjuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel, sózzuk, felforraljuk, lefedjük, és berakjuk a kb. 150 fokra előmelegített sütőbe. Én ugyanis így szoktam, és kb. 15-20 perc alatt felszívja a vizet, és megpuhul.
  6. Közben a húst néhányszor ellenőrizzük, ha szükséges utánízesítjük, és pótoljuk a vizet, ha kellően puha, hozzáadjuk a leszűrt krumplit és a tarhonyát, de már ne kevergessük, csak rázogatni szabad. 15 percig rotyogni hagyjuk, de már csak csendes tűz legyen alatta.
  7. Az eredeti recept szerint marhából készül, de az bográcsban nagyon hosszadalmas.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 208
  • Tegnapi nézettség: 18
  • 7 napos nézettség: 139
  • Össznézettség: 107909
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztortarhonya bográcsban
Katharosz 499 recept

Ízletes, finom bogrács étel, könnyűnek azért nem mondanám, de a magyar konyhát nem is azért kedveljük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek