r
Nosalty Logó

Pásztorleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Pásztorleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A leveshez

A nokedlihez

Összesen 208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    299 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 583 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    188.3 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    511 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5182.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    460 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    992 mg
  • Nátrium
    3409 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.5 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    709.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    250 micro
  • K vitamin:
    140 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    415 mg
  • Retinol - A vitamin:
    325 micro
  • α-karotin
    182 micro
  • β-karotin
    1196 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2012 micro
Összesen 2333 kcal
  • 7% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    106 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 208 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Elkészítés

A leveshez

  1. A sertéslapockát és a vöröshagymát kockára vágjuk, a zöldbabot a szokásos módon felvágjuk.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, majd a húst.
  3. Amikor a hús lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot.
  4. Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
  5. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majoránnát, és felforraljuk.
  6. Beleszaggatjuk a nokedlit.
  7. Liszttel kevert tejföllel habarjuk.
  8. Borsot darálunk rá.
  • Receptkönyvben: 1046
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 132466
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 21.

Ajánló

Tartalmas leves zöldbabszezonban. Ha bográcsban főzzük, akkor krumplit is adhatunk hozzá felengedéskor, úgy még tartalmasabb, és nokedli helyett csipetkét, mert a bográcsba kissé nehézkes nokedlit szaggatni. Nyári forróságban pár karika citrom nem rontja el!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pásztorleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Azért hívják pásztorlevesnek, mert eredetileg bográcsban készítették.

Hozzávalók

A leveshez

A nokedlihez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?