Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Párolt zöldség besamel mártással recept

hozzászólások (6)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Kalcium
Szelén
Nátrium
Foszfor

TOP Vitaminok

E K A Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
21.1 g

zsír

Összesen:
31.8 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
287 mg
Nátrium:
125 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
3 mg
Foszfor:
17 mg
Kálium:
18 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
55.5 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
3.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
10 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
82 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 1 adag *

fehérje

Összesen:
21.1 g

zsír

Összesen:
31.8 g
Telített zsírsav:
9 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
11 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
8 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.5 g
Kalcium:
287 mg
Nátrium:
125 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
3 mg
Foszfor:
17 mg
Kálium:
18 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
5 µg

szénhidrát

Összesen:
55.5 g
Összes cukor:
12 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
3.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
8 mg
K vitamin:
10 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
4 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
82 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4.3 g

zsír

Összesen:
6.5 g
Telített zsírsav:
1 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
3 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g

ásványi anyagok

Összesen:
0.1 g
Kalcium:
58 mg
Nátrium:
25 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
1 mg
Foszfor:
3 mg
Kálium:
3 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
1 µg

szénhidrát

Összesen:
11.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
0.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
E vitamin:
1 mg
K vitamin:
2 µg
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
1 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
17 µg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zalett
zalett Thu, 2013-05-23 22:35

Én is hideg tejjel szoktam felönteni de csak annyival amennyivel csomómentesen el tudom keverni, majd ráöntöm a forró tejet.

Borisbogi
Borisbogi Tue, 2012-04-03 17:08

Én is elkészítem ma, s azt hiszem rizzsel és a sajtos verzióval :) Köszi a receptet, Szilveee! :)

Szilveee
Szilveee / Szilveee Sun, 2011-10-02 14:17

Kedves tessza!
Köszönöm a tanácsot, én eddig mindig úgy olvastam, hogy forró tejjel kell felönteni, de akkor kipróbálom majd így is:)
Szilvi

tessza
Tessza / tessza Tue, 2011-09-27 13:11

Kedves Szilveee!
Nagyon tuti a recepted! Nagy jó ötlet. Szeretném megosztani veled amit anyukámtól tanultam: a hideget meleggel, a meleget hideggel öntjük fel. Értem ezalatt azt, hogy a rántást hideg folyadékkal (pl. tejjel) a habarást meleg folyadékkal (pl. levessel) kell felönteni a hőkiegyenlítés miatt és akkor TUTI, hogy nem lesz csomós. Mégegyszer köszönöm ezt a fantasztikusan egyszerű receptet!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 19:13

Köszi! Bár nem nekem szólt. :) De eddig mindig csomós lett a rántásom, hiába tettem egy csipet sót a lisztbe. Mindig meleg folyadékkal öntöttem fel. Aztán meg szenvedhettem. Még egyszer köszi a tanácsot!

kitike
Kitike / kitike Thu, 2011-05-05 12:39

Nagyon jó ötlet! Meg is van a mai vacsora :) szerintem még keverek egy kis reszelt sajtot a forró besamelbe. Köszi!

592
mexikói keverék 20 dkg
napraforgó olaj 2 ek
tej 2.5 dl
margarin 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
szerecsendió 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint