r
Nosalty Logó

Parmezános sült burgonya

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Parmezános sült burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 897 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 144 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1754 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    617 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    456 mg
  • Nátrium
    599 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 448 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    49.4 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3507.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    1234 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    912 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    328.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 897 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    559.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 144 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, kettévágjuk, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.
  2. A parmezánt elkeverjük a fokhagymával, paprikával, borssal, sóval és annyi olajjal, hogy egy összeálló masszát kapjunk.
  3. A burgonyát egy nagyobb tálba tesszük, rászórjuk a parmezános masszát és jól összekeverjük. A parmezános massza rá kell ragadjon a burgonyára. Kerámia bevonatú serpenyőbe öntjük.
  4. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Közben többször forgassuk meg a burgonyákat.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 12169
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A burgonyát megsüthetjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek